İran'da büyük patlama! Nedeni bilinmiyor! Son dakika açıklaması

İran'ın güneyindeki Şiraz kenti çevresinde bulunan Bahtegan Gölü yakınlarında nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama olduğu belirtildi.

GİRİŞ 06.01.2024 17:51 GÜNCELLEME 06.01.2024 18:21
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

İran'ın güneyindeki Şiraz kenti çevresinde bulunan Bahtegan Gölü yakınlarında nedeni henüz belirlenemeyen büyük bir patlama olduğu belirtilirken yetkililer bölgede uçak veya helikopter kazası olduğuna dair haberlerin doğru olmadığını duyurdu.

PATLAMA DOĞRULANDI

İran'ın devlet televizyonuna konuşan Fars Eyaleti Kriz Yönetimi Müdürü Gulamrıza Gulami, Şiraz'da büyük bir patlama sesinin duyulduğunu doğruladı.

Patlamanın bölgede uçak veya helikopter kazasından kaynaklı olduğuna dair iddiaları reddeden İranlı yetkili, "Patlamanın nedeni bilinmiyor ancak Şiraz havalimanından yapılan takiplere göre bölgede yolcu uçağı veya helikopter kazası olmadı." dedi.

Gulami, "Ordu Hava Savunma birimi de bu bölgedeki büyük patlama sesini doğruladı. Yerel yetkililer, polis ve askeri birimler konuyu araştırıyor." ifadelerini kullandı.

İranlı yetkili, konuyla ilgili ek bilgilerin daha sonra kamuoyuna duyurulacağını aktardı.

Ülkenin güneyindeki Şiraz kenti yakınlarında yer alan Bahtegan Gölü çevresinde yerleşim yeri bulunmuyor.

Kirman eyaletinde 3 Ocak'ta Kasım Süleymani'nin mezarının yakınlarında bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti. 91 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 115
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Ne olmuş? Neymiş patlama !
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Nedeni halen belli olmadi mi?
    Cevapla
  • Ülkücü 3 ay önce Şikayet Et
    Bu iran yillardir terore destek veriyor.zengezur koridoruna karsi cikiyor.hicbir zaman dost olmadi türkiyeye.iran amerikayla dost.üsman goruntusu veriyor.irana guvenilmez.haketti herseyi daha beter olsunlar.
    Cevapla
  • Erkan 3 ay önce Şikayet Et
    Teroristligi islam ve musluman larin ustunde yapmaya benzemiyormus pers kalintilari insanimsi lar İRAN islam musluman peygamber dusmani ve yahudi abd ab sevici bir teror devletidir .
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    büyük şeytan abd, küçük şeytan iran...
    Cevapla
  • İsmail 3 ay önce Şikayet Et
    Günaydıııınnnnn.... Tarihe bir bakıver İran' ın düşmanlığı var iken bel ki de ABD henüz kurulmamıştı. O nedenle tecrübeleri çok fazladır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı