Suudi Arabistan, yabancılara 5 yeni özel kategoride oturum verecek

Suudi Arabistan’ın, ülkede yaşamak isteyen yabancılara kolaylık sağlanması amacıyla 5 yeni özel kategoride oturum vereceği bildirildi.

Suudi Arabistan, yabancılara 5 yeni özel kategoride oturum verecek
Suudi Arabistan, yabancılara 5 yeni özel kategoride oturum verecek
GİRİŞ 10.01.2024 18:08 GÜNCELLEME 10.01.2024 19:30

Suudi Arabistan Özel Oturum Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, belirlenen 5 yeni özel kategoride yabancılara oturum verileceği belirtildi.

Açıklamada, yeni kategorilerin, özel yetenek sahipleri (uzman, yönetici), kültür ve spor alanlarındaki yetenekler, ticari yatırımcılar, girişimciler ve gayrı menkul sahiplerini kapsadığına dikkat çekilerek, merkezin başvuruların takibi prosedürlerini kolaylaştırmayı ve basitleştirmeyi amaçlayan yeni elektronik platformu da hizmete açtığı ifade edildi.

Sözkonusu adımın, ülkede şubesi bulunmayan yabancı şirketlerin Suudi Arabistan'daki ihalelere veya projelere dahil edilmeyeceğini öngören kararın yürürlüğe girmesiyle aynı zamana denk gelmesi dikkat çekti.

Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya kanalı haberinde, Suudi Arabistan’ın yeni oturum modelleriyle, ülkeye yetenek ve yatırım çekmeyi, istihdam yaratmayı ve ekonomi alanında küresel bir merkez olarak konumunu güçlendirmeyi hedeflediği değerlendirilmesi yapıldı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!