Ürdün Kralı'ndan Türkiye'ye övgü!

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Türkiye’nin İsrail saldırıları ve işgali altındaki Gazze Şeridi'nde süren savaşı sona erdirme yönündeki kararlı tutumunu ve çabalarını takdir ettiğini belirtti.

Ürdün Kralı'ndan Türkiye'ye övgü!
Ürdün Kralı'ndan Türkiye'ye övgü!
GİRİŞ 18.01.2024 21:22 GÜNCELLEME 18.01.2024 21:22
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ürdün Kraliyet Divanı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kral 2. Abdullah, ülkeye resmi ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı başkent Amman’daki El-Hüseyniye Sarayı’nda kabul etti.

"TÜRKİYE'NİN GAZZE'DEKİ SAVAŞI SONA ERDİRME YÖNÜNDEKİ KARARLI TUTUMUNU TAKDİR EDİYORUM"

Türkiye’nin Gazze Şeridi'ndeki savaşı sona erdirme yönündeki kararlı tutumunu ve çabalarını takdir ettiğini kaydeden Kral Abdullah, “iki ülke arasındaki yakın koordinasyonun ve Ortak Arap-İslam Zirvesi tarafından görevlendirilen Bakanlar Komitesinin çabalarının Gazze'deki savaşı durdurmak için uluslararası eylemle geliştirilmesinin önemini” vurguladı.

Gazze’deki savaşın derhal durdurulmasının altını çizen Kral Abdullah, sivillerin korunarak bölgeye insani ve tıbbi yardımın aralıksız ulaştırılması gerektiğine işaret etti.

İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki gerilimi arttırdığına dikkati çeken Ürdün Kralı, “Batı Şeria'daki durumun kontrolden çıkmasına ve bölgedeki durumun patlamasına yol açmadan önce olup bitenlerin durdurulması gerektiğini” ifade etti.

Filistinlilerin Gazze Şeridi ile Batı Şeria’dan tehcirine yönelik çalışmaları reddettiklerini hatırlatan Kral Abdullah, Ürdün’ün müstakbel bağımsız Filistin devletinin coğrafi unsurları olan Gazze Şeridi ile Batı Şeria’nın birbirinden koparılmasını da reddettiğini vurguladı.

Kral Abdullah, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir Filistin devletinin kurulmasını garanti eden “iki devletli çözüme yol açacak gerçek bir siyasi ufka doğru ilerlemek için bölgesel konumları birleştirmenin gerekliliği” çağrısında bulundu.

Ürdün’e bugün resmi ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Fidan, Kral Abdullah tarafından kabulünden önce Ürdünlü mevkidaşı Eymen es-Safedi ile bir araya gelmişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Kantar 3 ay önce Şikayet Et
    İngiliz uşağı...
    Cevapla
  • Vahim 3 ay önce Şikayet Et
    Soysuz diytemem sana Rasulün soyundansın Kukla..
    Cevapla
  • Yunus Emre 3 ay önce Şikayet Et
    Dedesi gbi satılık. Bugün ölen çocukların kanı hala ellerinizde
    Cevapla
  • Yaren 3 ay önce Şikayet Et
    Siz Araplar yatın işiniz yatmak kendi ırkına faydası olmayan insan insan değildir.
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Ürdün maalesef İngiltere ile çalışıyor olması düşündürücü. Yinede teşekkürler. İngiltere'nin sonu çok feci olacak inşaAllah. Yıkılışını görmek herkese keyifler verecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!