İtalya'dan Gazze açıklaması: Barış gücü göndermeye hazırız

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Gazze’de barış misyonuna ihtiyaç duyulması halinde geçiş aşamasında kendi askerlerini Birleşmiş Milletler (BM) ile barış gücü olarak göndermeye hazır olduklarını söyledi.

GİRİŞ 19.01.2024 15:32 GÜNCELLEME 19.01.2024 17:04
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Radio24'e verdiği demeçte, Orta Doğu'daki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lübnan'da 1000'den fazla İtalyan askerinin Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) çerçevesinde görev yaptığını hatırlatan Tajani, İsrail'in saldırısı altında bulunan Gazze'deki durumla ilgili, "Gazze'de bir barış misyonu gerekirse geçiş aşamasında askerlerimizi BM Barış Gücü olarak göndermeye hazırız." dedi.

Tajani, bu hususta ABD'den kendilerine Lübnan'daki misyonlarını genişletmeye yönelik bir talep gelmediğini vurguladı.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani

KIZILDENİZ'DEKİ GERİLİM

İran'ın desteklediği Yemen'deki Husiler'in, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki gerekçesiyle İsrailli şirketlere bağlı olduğunu belirttikleri ticari gemilere saldırılar düzenlemesi nedeniyle uluslararası gündemde yer tutan Kızıldeniz'deki seyrüsefer güvenliğine de değinen Tajani, gelecek pazartesi günü Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda konuşma yapacağını ifade etti.

Tajani, Kızıldeniz'de seyrüsefer güvenliği için AB misyonu oluşturulmasını desteklediklerini kaydetti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 40
  • bülent duman 3 ay önce Şikayet Et
    müslüman ülkelerle beraber olsun
    Cevapla
  • Mahmut 3 ay önce Şikayet Et
    Biz sizin barış gücünüzü bosna da gördük.sizden gelecek barışa ihtiyaç yoktur işinize bakın.
    Cevapla
  • Hadi 3 ay önce Şikayet Et
    Yanlış düşünüyorsun askerleri bir işe yaramasa da siyasi olarak arkamız güçlendirir herkesin elini taşın altına koyması gerekir israil'e karşı caydırıcılığı olur
    Cevapla
  • MiSaFiR 3 ay önce Şikayet Et
    Barış Gücü, neden hep Müslümanları korumak(!) için gelir??? Barış Gücü GELDİKTEN SONRA neden hiç Müslümanların istediği gibi olamaz??? Aklıma gelen 3 yer... Kıbrıs, Bosna ve Golan Tepeleri...
    Cevapla
  • Soruna teşekkürler 3 ay önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir soru sordun, sağ olasın. Müslümanlar yenilirken hiç barış gücü göndermezler. Ama müslümanlar kazanmaya başlayınca barış gücü adı altında haçlı gücü gönderip müslümanları durdururlar. Bu güçle müslümanlara baskı yaparlar. Bir tek müslümanı da korumazlar.
    Cevapla
  • İhtiyar 3 ay önce Şikayet Et
    Arkası Akdeniz doğalgazı
    Cevapla
  • Kurdi 3 ay önce Şikayet Et
    İsrail dünyanın gözüne sokarak soykırım işgal bebek katliamı yapıyor.israilin mahkumiyetini konuşmaları gerekirken masal anlatıyorlar.bu saydıkları barış ateşkes zaten yerine gelmiş olur.barış çabalarını olumsuz bulmuyorum.ama öncelikli olan işler var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu