İki gemi çarpıştı, biri battı: Çok sayıda Türk denizci son anda kurtarıldı

Denizcilik Genel Müdürlüğü: Marshall bayraklı OMEGA gemisi, MIRABELLA isimli gemiyle Şangay açıklarında çatışma sonucu battı. Can filikasıyla gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizci çatan gemi tarafından denizden alınarak kurtarıldı.

GİRİŞ 24.01.2024 09:48 GÜNCELLEME 25.01.2024 08:45
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü'ndan yapılan açıklamada, "Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma (denizcilikte çarpışmayı tanımlamak için kullanılan tabir) sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16'sı Türk 21 denizcinin çatan (çarpan gemi kastediliyor) gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir. Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun." denildi.

KÖTÜ HAVA KOŞULLARI

Söz konusu çarpışmanın, kötü hava koşulları sebebiyle gerçekleştiği belirtildi.

NEDEN "ÇATIŞMA" İFADESİ KULLANILIYOR?

Denizcilik tabirinde, bir geminin başka bir gemiye, yüzen bir objeye veya sabit bir cisme çarpmasına "çatışma" deniliyor. Bir denizcilik terimi olan "çatma/çatışma" aynı zamanda bir ticaret hukuku terimi olarak da anayasamızda yer alıyor. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri gereğince de "çatma. çatışma" kavramı, aralarında sözleşme veya borç ilişkisi bulunmayan iki veya daha fazla geminin çarpışması olarak tanımlanıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • Selim uz 3 ay önce Şikayet Et
    Çok şükür hamdolsun Yarabbim kimseye bir şey olmamış gelmiş geçmiş olsun
    Cevapla
  • Bomberman2534 3 ay önce Şikayet Et
    Haberi yazan kişinin ellerine sağlık. Detetlı bilgi ve denizcilik terimlerinin açıklaması sebebiyle teşekkür ederim. Sorumlu kişilik
    Cevapla
  • Ramazan 3 ay önce Şikayet Et
    Bunlarda radar gibi bişey yokmu acaba
    Cevapla
  • Selim 3 ay önce Şikayet Et
    Çatmayın bizim gemiye
    Cevapla
  • Cahil Horoz 3 ay önce Şikayet Et
    Denizcilik terimine ilişkin bilgi notu için teşekkürler Editör
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi