Bölgede gerilim had safhada! ABD savaş uçakları sınırda uçuş yapıyor

ABD savaş uçakları, 3 ABD askerinin öldüğü ve onlarcasının yaralandığı Suriye-Ürdün sınırındaki 'Kule 22' ile 'Tenef Üssü' semalarında uçuş gerçekleştiriyor.

Bölgede gerilim had safhada! ABD savaş uçakları sınırda uçuş yapıyor
Bölgede gerilim had safhada! ABD savaş uçakları sınırda uçuş yapıyor
GİRİŞ 29.01.2024 16:25 GÜNCELLEME 29.01.2024 16:25
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

ABD'ye ait savaş uçakları Suriye-Ürdün sınırında sabah saatlerinden beri faaliyetlerini yoğunlaştırdı. Uçaklar, Ürdün topraklarında 3 ABD askerinin öldüğü ve onlarcasının yaralandığı Kule 22 Üssü ile Suriye topraklarına çok yakın Tenef Üssü semalarında uçuş gerçekleştiriyor.

ABD GÜÇLERİNE YÖNELİK İHA İLE DÜZENLENEN SALDIRI

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Joe Biden, "Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var." ifadesini kullanmıştı.

'RADİKAL MİLİTAN GRUPLAR SALDIRDI'

Biden, saldırıyla ilgili bilgileri halen toplamaya devam ettiklerini belirterek, "Bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplarca gerçekleştirildiğini biliyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Saldırının sorumlularından, ABD'nin seçeceği zaman ve şekilde hesap sorulacağını kaydeden Biden, bu savaşta mücadeleye devam edeceklerini vurgulamıştı.

HAVA SALDIRISININ BİLANÇOSU ÇOK AĞIR

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığınca (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada da Ürdün'ün kuzeydoğusunda tek yönlü yapılan insansız hava aracı saldırısı sonucu 3 ABD askerinin öldüğü, 34 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de saldırıya ilişkin açıklamasında "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 69
  • Haydar hko 2 ay önce Şikayet Et
    Abd halt etmiş helal iran sana helal
    Cevapla
  • ibrahim 2 ay önce Şikayet Et
    3 Dünya savaşını çıkarmak için sıyonızm her tarafı karıştıyor.
    Cevapla
  • deli 2 ay önce Şikayet Et
    hergun bir üssünüze saldircagiz artık siz korkun Allahın gazabı üzerinize olsun
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Afganistan gibi kaçacak delik arayacak USA. Daha dün yaşadığından ders çıkaramadı. Arı kovanına çomak sokup sokup duruyor. Üstelik başka diyarlarda. Arıda sokacak tâbi. Saldırı, cevap vereceğiz klasiginden vazgeç, USA. Topla tank uçak ve gemilerini defol USA ya. İşin zora girmeden, Afganistan gibi vaka yakın.
    Cevapla
  • Malazgirt 1071 2 ay önce Şikayet Et
    Asıl terörizm amerikanın kendisidir.. ne işin var 15 bun km mesafede ki ortadiğuda. Ya defolup gideceksiniz ya da gebereceksiniz vakit doldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi