Hizbullah'tan son dakika ABD açıklaması! Resmen duyurdular! Flaş İran itirafı

Irak'ta Şii milis gücü Ketaib Hizbullah, ABD güçlerine karşı askeri operasyonlarını tümüyle askıya aldığını ilan etti.

GİRİŞ 30.01.2024 23:31 GÜNCELLEME 31.01.2024 03:10
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

Son dakika Hizbullah haberleri: Irak ve Suriye'deki ABD üslerine yönelik saldırılar devam ederken Irak Hizbullah'ından çarpıcı bir ABD açıklaması geldi.

Hizbullah'tan son dakika ABD açıklaması! Resmen duyurdular! Flaş İran itirafı

Ketaib Hizbullah Genel Sekreteri Ebu Hüseyin Himeydavi, konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Ketaib Hizbullah'ın, Gazze'deki mazlum halka kararlılıkla, kendi iradesiyle ve başkalarının hiçbir müdahalesine maruz kalmadan destek verme kararı aldığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İRAN, AMERİKAN İŞGAL GÜÇLERİNE YÖNELİK SALDIRILARA KARŞI ÇIKIYORDU'

"Özellikle İslam Cumhuriyeti'ndeki (İran) kardeşlerimiz, bizim cihad konusunda nasıl çalıştığımızı bilmiyorlar ve Irak ve Suriye'de Amerikan işgal güçlerine yönelik baskı ve tırmandırmaya sıklıkla karşı çıkıyorlardı. İnsani ve ideolojik görevimizi yerine getirmeye kararlı olarak, en zor ve en ağır koşullarda, hukuk ve ahlaki standartları dikkate alarak, akılcı, düşünceli ve dikkatli bir şekilde çalıştık.

Hizbullah'tan son dakika ABD açıklaması! Resmen duyurdular! Flaş İran itirafı

HİZBULLAH, ABD ÜSLERİNE SALDIRILARINI ASKIYA ALDI

İşgal güçlerine (ABD) karşı askeri operasyonları askıya aldığımızı duyuyoruz. Gazze'deki halkımızı başka yöntemlerle savunmaya devam edeceğiz."​​​​​​​

Açıklamada, Hizbullah milislerinden ABD tarafından herhangi bir eylemin meydana gelmesi halinde "pasif savunmada" olmaları istenildi.

Hizbullah'tan son dakika ABD açıklaması! Resmen duyurdular! Flaş İran itirafı

ABD'DEN HİZBULLAH'A YANIT

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Irak Hizbullah'ının saldırıları askıya alma kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Eylemler sözlerden daha etkilidir." dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 166
  • YasinBaba 2 ay önce Şikayet Et
    bunlara hizbullah diyen dinden çıkar
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Acem iranın tarihini bi inceleyin kurulduğundan bugüne kadar bu persler yahudilerle hiç savaşmamış.Savaştıkları; müslüman Osmanlı ve müslüman araplar. Şia diye bir mezhep zaten ehli sünnette yoktur,ehli sünnette 4 tane hak mezhep vardır; Hanefi, Şafi, Hanbeli, Maliki . Bilmem anlatabildim mi.
    Cevapla
  • Volkan 2 ay önce Şikayet Et
    Ya dilimizde tüy bitti.İran abd israilin en yakın dostu,müslümanların en büyük düşmanıdır,abd,iran,israil ,bunlar kesinlikle birbirine zarar vermezler oynadıkları düşmanlık rolü bu ortaklığı gizlemek amaçlı olup sadece bir tiyatrodur.
    Cevapla
  • Baba 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH ' bu ülkeye güç kuvvet versin bu ülke olmazsa ABD yi engelleyecek ona kafa tutacak ülke yok arkadaslar ALLAH ' ülkemizi korusun
    Cevapla
  • u.asalan 2 ay önce Şikayet Et
    aşağılık sözde hizbullahçı gerçekte hizbuşeytancılar sizi ikiyüzlü kuklalar.artık ümmet uyanmaya başladı kimse sizin gibi sahtekarlara aldanmaz.filistini gazzeyi başka şekilde savunacaklarmış utanmaz sahte kuklalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı