Kore Yarımadası'nı Orta Doğu'ya çevirmek istiyorlar

Güney Kore Birleşme Bakanı Kim Yung-Ho, Kuzey Kore'nin, Kore Yarımadası'nı Orta Doğu gibi sürekli çatışma riskinin olduğu bir bölgeye çevirmeye çalıştığını söyledi.

Kore Yarımadası'nı Orta Doğu'ya çevirmek istiyorlar
Kore Yarımadası'nı Orta Doğu'ya çevirmek istiyorlar
GİRİŞ 02.02.2024 12:58 GÜNCELLEME 02.02.2024 12:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney Kore Birleşme Bakanı Kim Yung-Ho, katıldığı radyo programında, Kuzey Kore'nin son dönemde bölgede provokasyonlarını artırdığını belirtti.

Kuzey Kore'nin son dönemde artan güdümlü ve hipersonik füze denemelerini hatırlatan Kim, "Kuzey Kore'nin, Kore Yarımadası'nı tıpkı Orta Doğu gibi sürekli askeri çatışma riskinin bulunduğu bir bölgeye çevirme niyeti var gibi duruyor. Kuzey Kore'nin bu tuzağına düşmemeliyiz." ifadesini kullandı.

Kim, Kuzey Kore'nin, askeri provokasyonlarla, Güney Kore'de nisanda yapılacak genel seçimler öncesi güvenlik kaygılarını artırmayı ve kaos yaratmayı amaçladığını dile getirdi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kuzeykore değil ahmaksız asıl ABD nasıl ortadoğoyu bu hale getirdi sizin orayı ortadoğoya çevirecek
    Cevapla
  • yeke 2 ay önce Şikayet Et
    Onu Kuzeykore değil, fino su olduğunuz abd yapıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu