ABD İsrail'e milyarlarca dolarlık yardım yapacak mı?

ABD Senatosunda İsrail'e ve Ukrayna'ya yapılacak milyarlarca dolarlık yardımın bu hafta görüşüleceği bildirildi.

GİRİŞ 05.02.2024 09:27 GÜNCELLEME 05.02.2024 12:28
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

ABD Senatosundaki Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasında uzun süredir pazarlıklara konu olan sınır güvenliği paketi, bu hafta Senato gündemine geliyor. Sınır güvenliğinin artırılmasına ve sınırda daha fazla tedbir alınmasına imkan sağlayan tasarı, aynı zamanda Ukrayna ve İsrail'e yardımları da barındırıyor.

'OYLAMA ZAMAN ALACAK'

118 milyar dolarlık paketin Çarşamba günü Senato Genel Kuruluna alınmasını istediğini açıklayan Demokratların Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, iki partiden de bu sefer destek istedi.

Lindsey Graham gibi bazı Cumhuriyetçi senatörler, halen paketin bazı maddelerinin tartışılması gerektiğini kaydederken, tasarının oylanmasının zaman alabileceğine dikkat çekti.

BİDEN'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan paketle ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan ABD Başkanı Joe Biden, sınır güvenliğinin artırılması için daha fazla kaynak ayrılması ve Ukrayna ile İsrail'e yardımların bir an önce gönderilebilmesi için paketin bir an önce geçmesi noktasında Kongre üyelerine çağrı yaptı. Biden, "Tasarıyı masama gönderin, derhal imzalayacağım." ifadesini kullandı.

Aralık ayında söz konusu tasarının önceki hali Senato'da Cumhuriyetçilerin engeline takılmış, bu sebeple Ukrayna'ya askeri yardımlar kısmi olarak yavaşlamıştı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Abdye ikinci 11 eylul saldirilari yapilmali seytanin kellesini ucurma zamani geldi geciyor
    Cevapla
  • Yusuf yıldız 2 ay önce Şikayet Et
    Ey abd denen dünyanın en büyük terör örgütü, eli kanlı katil israil e yardım edeceğine, karton kutuların içinde yatan milyonlarca aç ve sefil vatandaşına yardım et. Ey amerikalılar dişinizden tırnağınızdan arttırıp ödediğiniz milyonlarca dolar verginin kuduz köpek israile peşkeş çekilmesine ne kadar tahammül edeceksiniz. Borcunuz 35 trilyon dolar.
    Cevapla
  • OFLİ 2 ay önce Şikayet Et
    Gavur gavurluğunu yapıyor da, Müslüman ne yapıyor!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    abd ukranyaya silah satıyor İsrail e de aynı silahtan para kazanıyor çakallar. petrol beleş suudlar ırak kuvvet petrolleri 100 yıllık abd nindir.
    Cevapla
  • Gerçekler 2 ay önce Şikayet Et
    Her Amerikan marka cep telefonu Müslümanlara ve Türkiye'ye kurşun olarak terör olarak geri dönüyor !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok