Zelenskiy'den mesaj: Zor durumdayız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesine yapılacak yardımların gecikmesinden Rusya'nın faydalandığını belirterek, "cephelerde durumun zor olduğunu" söyledi.

GİRİŞ 20.02.2024 08:40 GÜNCELLEME 20.02.2024 09:57
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin kuzeydoğusundaki cephe hattını ziyaret etmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Zelenskiy, yaptığı açıklamada ülkesine yapılacak yardımların gecikmesinden Moskova tarafının faydalandığını belirtti ve "Şu anda Rus birliklerinin yoğunlaştığı cephe hattının çeşitli kısımlarında son derece zor bir durum var." dedi.

Rusya'nın yapılacak yardımların gecikmesinden faydalanmasının çok hassas bir konu olduğunu belirten Zelenskiy, topçu kıtlığı yaşandığını belirterek, "Cephe hattında hava savunması ve daha uzun menzilli silahlara ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

ABD'NİN YARDIM PAKETİ

ABD Senatosu, uzun süren tartışmaların ardından Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardımların da içinde yer aldığı toplam 95,3 milyar dolarlık destek paketine geçen günlerde onay vermişti.

Yardım paketi, Ukrayna'ya "Rusya ile mücadelesine destek olmak için" 60 milyar dolar, İsrail'e "güvenlik yardımı sağlamak için" 14 milyar dolar, Hint-Pasifik bölgesindeki Tayvan ve diğer ABD müttefiklerine destek olmak için 8 milyar dolar yardım yapılmasını içeriyor.

Senato'da onaylanan paketin Temsilciler Meclisi'nin onayına sunulması bekleniyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın paketi imzalayarak yasalaştırabilmesi için Temsilciler Meclisi'nde de paketin onaylanması gerekiyor.

ABD, 2023'te de Ukrayna'ya 34 ayrı paket halinde toplam 24 milyar dolarlık savunma yardımında bulunmuştu.

KAYNAK: AA, REUTERS
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Sen abdnin avrupanin piyonlugunu yap bak gor seni nasil sattilar artik cok gec yakinda abdye kacacagin kesin an meselesi
    Cevapla
  • Karamollaoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    İşte kılıç kuşanmayı bilmeyenlere kılıç teslim eden milletlerin son halini görüp aklımızı başımıza alıp iki kere düşünmemiz gerek. Bakın çapsızlar, piyonlar bir memleketi ne hale getirebiliyor..!
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    güvenme dostuna koyun serer potuns
    Cevapla
  • Mardinli 2 ay önce Şikayet Et
    Beter olun Filistin'e acımayana acıyacak halimiz yok umarım Rusya sizi ve tüm siyonistleri perişan eder
    Cevapla
  • DARK 2 ay önce Şikayet Et
    Bir gün Ukrayna halkı seni yargılayacak. Ülkeni mahvettin. Siyonist Zelesky
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım