Avrupalı liderler Ukrayna için toplanıyor

Avrupalı liderler Ukrayna için yarın Paris’te bir araya gelecek

 Avrupalı liderler Ukrayna için toplanıyor
Avrupalı liderler Ukrayna için toplanıyor
GİRİŞ 26.02.2024 11:11 GÜNCELLEME 26.02.2024 11:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ev sahipliğinde 20’ye yakın Avrupalı lider, yarın Ukrayna’ya destek amacıyla Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelecek.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ ÜÇÜNCÜ YILI

Rusya-Ukrayna Savaşı üçüncü yılına girerken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ev sahipliğinde 20’ye yakın Avrupalı lider yarın Ukrayna’ya destek amacıyla Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya gelecek.

'AVRUPA DESTEKLERİNİ KESMEYECEK!'

Macron’un danışmanları, Elysee Sarayı'nda düzenlenecek söz konusu toplantı ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Avrupa'nın Ukrayna’ya destek konusundaki kararlılığına dair bir mesaj göndereceklerini ifade etti. Macron’un danışmalarından biri yaptığı açıklamada;

"Putin'e Ukrayna'da kazanamayacağına dair çok net bir mesaj vermek istiyoruz. Amacımız, bir şekilde kazanacağına inanmamızı istediği yönündeki fikri yıkmak” ifadelerini kullanarak, "Biz ne karamsar ne de kasvetliyiz. Rusya'nın bunu anlamasını istiyoruz. Rusya bu savaşı sona erdirmek ve Ukrayna'nın haklarını iade etmek için bize güvenmek zorunda” dedi.

AVRUPA VE AMERİKADAN ORTAK KARAR

Toplantıya Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin yanı sıra İskandinav ve Baltık ülkelerinden liderlerin de katılması bekleniyor. ABD'yi Avrupa ve Avrasya İşlerinden sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jim O'Brien, Kanada'yı ise Savunma Bakanı Bill Blair temsil edecek.

Toplantıda Ukrayna'ya yeni silah yardımlarının duyurulması beklenmezken, müttefiklerle Ukrayna arasındaki koordinasyonun arttırılması için yolların ele alınması planlanıyor.

KAYNAK: İHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • cahit 2 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna nın tiyatrocusu artık AB ve ABD yi tiyatrosunda eğlendirmeyi bıraksın gerçeklere dönsün Rusya yla anlaşsın yoksa sonları gelecek
    Cevapla
  • Morelli 2 ay önce Şikayet Et
    Bu zionist seytan avrupanin amarikanin kiralik katili oldu dilenmedigi ulke kalmadi turkiye bu seytana verdigi destegi kesmeli yahudi bozuntusu bunlar
    Cevapla
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Ukrayna'ya destek vermeyin. Ukrayna askerleri İsrail için savaşıyor. Yahudiler ile Ruslar danışıklı dövüş yapıyorlar. Yahudiler Hristiyanlar el ele. Ruslar özerklik federasyon vs topraklarını Rus toprağı yapmak için harekete geçti. Yahudiler'de Nil Fırat arası toprakları işgal için harekete geçti. Bize düşen Fatih Yavuz Kanuni olmak artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü