"Türkiye sınırında askerlik yapmak istiyorum" demişti, birliğine katıldı

Yunanistan'da ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Stefanos Kasselakis, Atina'nın 100 km yakınında bulunan askeri birliğine katıldı. 20 gün askerlik yapacak olan Kasselakis, daha önce, "Türkiye sınırında görev yapmak istiyorum" demişti.

GİRİŞ 16.03.2024 11:23 GÜNCELLEME 16.03.2024 12:07
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da ana muhalefet partisi SYRIZA'nın lideri Stefanos Kasselakis, askere alındı.

Askerlik yapacağı üsse vardıktan sonra burada açıklamada bulunan Kasselakis, "Kendi ülkesine hizmet etmek için geri dönmüş bir gurbetçi olarak anavatanıma, sevdiğim ülkeye hizmet etmek için burada olmak bir onur. Ülkemle gurur duyuyorum ama ülkemde olan her şeyle değil." ifadelerini kullandı. 

14 yaşından bu yana ABD yaşayan Kasselakis, bu sebeple bugüne kadar askerlikten muaftı. Yunanistan yasalarına göre, 33 yaşında askerlik yapmak için teslim olan kişiler ya 20 gün boyunca temel askerlik yapacak ya da 12 aylık askerlik süreci için her ay 810 euro ödeme yapacak.

5 Nisan'da terhis olacak olan Kasselakis, daha önce yaptığı bir açıklamada, "uzak bir yerde, örneğin Türkiye sınırının yakınlarında ya da Ege adalarından birinde askerlik yapmak istediğini" söylemişti.

Kasselakis, Mayıs 2023'te yapılan genel seçimler sonrası Aleksis Çipras'ın "SYRZIA Genel Başkanlığı" görevini bırakması üzerine eylül ayında ana muhalefet partisinin yeni lideri olarak seçilmişti.

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 31
  • Fetih 1071 1 ay önce Şikayet Et
    Gel bakalım sonra dedelirin gibi kaçarken koku salma
    Cevapla
  • Sezgin Tabak 1 ay önce Şikayet Et
    Ucuz Kahraman
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu da abd nin gayrı meşru çocuğu çıktı
    Cevapla
  • Gerçekler 1 ay önce Şikayet Et
    10 milyonluk gaspçı Yunan'a Atina yeterde artar bile, İstanbul'dan bile nüfusları az ama devasa toprakları ve adalarımızı çalmış vaziyetteler, Osmanlı topraklarını savaşmadan gasp etmiş Yunanlılar ilk fırsatta Atina'ya kovulmalı !!!
    Cevapla
  • Dümenci 1 ay önce Şikayet Et
    Hem güvende olup hem kahramanlık taslayacağı kendisine saldırmayacağından Emin olduğu sınıra gitmek istemiş gayet olağan, tipik siyasetçi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı