İsrail'den Filistinli üst düzey isme suikast

İsrail güçlerinin 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde, Acil Durum Heyeti Müdürü Emcet Hataht'ı suikastle öldürdüğü belirtildi.

GİRİŞ 20.03.2024 14:04 GÜNCELLEME 20.03.2024 14:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gazze şehrinin güneydoğusunda bulunan Kuveyt Kavşağı'ndaki insani yardımı denetleyen Acil Durum Heyeti Müdürü Emcet Hataht, İsrail güçlerinin saldırısına uğradı.

Saldırıda, Hataht'ın yanı sıra Gazze'deki insani yardımlar için görevli çok sayıda Filistinlinin de hayatını kaybettiği ve yaralandığı aktarıldı.

Gazze'de Acil Durum Heyeti, insani yardımların Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelere ulaşmasını sağlamak ve bölgeler arasında adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için Birleşmiş Milletler Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ile işbirliği içinde çalışıyor.

Gazze Şeridi'nin Kuveyt Kavşağı yakınında insani yardım bekleyen görevli Filistinlilerin, İsrail güçleri tarafından hedef alınması sonucunda 23 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İsrail son iki gündür Gazze'de insani yardımın sağlanması ve ulaştırılmasıyla ilgili hükümet yetkililerine yönelik saldırıları yoğunlaştırdı. Bu saldırılarda toplamda 100'den fazla yardım görevlisi öldürüldü.

KAYNAK: AA, HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Cenk 1453 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail itlerine güvenmeyin.israil itleri görüldükleri yerde yoke edilmelidir.
    Cevapla
  • cavo 1 ay önce Şikayet Et
    Mümkün değil İslam aleminin bunu görmeye Hakkı yoktur
    Cevapla
  • Ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    İbretlik sonlarını görebilmeyi biz müslümanlara nasip eyle ALLAH(C.C)'ım
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Daha ne kadar insan ölecek batsın bu Dünya kopsun kıyamet yazıklar olsun İslam dünyasına yazıklar olsun
    Cevapla
  • yorum 1 ay önce Şikayet Et
    kandiz domuz surusu israil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...