3 İsraillinin cesedine ulaşıldı

İsrail ordusu, 7 Ekim'de öldürülen ve cenazeleri Gazze Şeridi'ne götürülen 3 İsraillinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

3 İsraillinin cesedine ulaşıldı
3 İsraillinin cesedine ulaşıldı
GİRİŞ 24.05.2024 13:44 GÜNCELLEME 24.05.2024 13:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, düzenlenen "operasyonda" 7 Ekim'de öldürülen ve cenazeleri Gazze Şeridi'ne götürülen Orion Hernandez Radoux, Hanan Yablonka ve Michel Nisenbaum'un cenazelerinin Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde bulunduğunu duyurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Yaşayan ve ölen tüm rehinelerimizi geri getireceğiz." ifadesini kullandı.

İsrail ana muhalefet lideri Yair Lapid, cesetleri bulunan 3 İsraillinin ardından yaptığı açıklamada, her geçen gün esirlerin sağ dönme şansının azaldığını, "Her geçen gün onları eve getirme şansı azalıyor." ifadesiyle dile getirdi.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, q6 Mayıs'ta Katar ve Mısır'a, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takası anlaşması ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti. İsrail Savaş Kabinesi'nin, Hamas'ın açıklamasına karşılık, Gazze'nin Refah bölgesine yönelik saldırılara devam kararı alması ise İsrail'de ateşkes ve esir takası yapılmasını isteyenlerin tepkisine yol açmıştı.

Hamas'ın elinde 125 İsrailli esirin olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Ahmet 3 hafta önce Şikayet Et
    35-40 masum insanları öldür sonra onlarla ifade edilen esirlerin dönebilecek olasılığını söyle. Her kes yaşattığı acıyı kendisi tatmadan ölmezmiş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in Siyonist politikacısından korkunç Hitler itirafı!
Gazze'de bayram buruk geçti!