2016 - LYS tercih sonuçları

2016 LYS tercih sonuçları henüz açıklanmadı. LYS yerleştirme sonuçlarının bu hafta açıklanması gündemde.

2016 - LYS tercih sonuçları
2016 - LYS tercih sonuçları
GİRİŞ 09.08.2016 07:49 GÜNCELLEME 09.08.2016 07:51

Milyonlarca üniversite öğrenci adayı bu sorunun yanıtını arıyor. LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 LYS sonuçları bu hafta açıklanacak mı? 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek üniversite kayıt işlemleri öncesi LYS tercih sonuçları haber7.com'da

LYS TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLA

2016 LYS tercih sonuçları için artık nefesler tutuldu. 18 Temmuz’da açıklanan Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından adaylar için tercih süreci başlamıştı.ÖSYM’den LYS tercih sonuçlarının açıklaması ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçlarının bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

LYS TERCİH SONUÇLARINI NASIL ÖĞRENİRİM

2016-ÖSYS Merkezî Genel Yerleştirme Sonuçları İnternet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

ÜNİVERSİTE EK YERLEŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir.

2016 ÜNİVERSİTE KAYITLARI

Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir yüksek öğretim programına yerleşen adaylar için üniversite kayıtları başlayacak.

2016-2017 ders yılında, ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 15-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

Devlet üniversitelerinde elektronik kayıtlar, 12-16 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılacaktır.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversite öğrencileri yeni eğitim sezonunun hangi tarihte başlayacağını merak ediyor. Her üniversitenin açılış tarihi farklılık gösterebilir. Bu nedenle öğrencilerin kendi üniversitenin resmi sitesinden akademik takvimlerini incelemesi gerekiyor. Üniversite web sitenizin öğrenci işlerinden ve ya akademik takviminden üniversitenizin açılış tarihini öğrenebilirsiniz. Genelde tüm üniversitelerin başlangıç tarihi eylül sonu – ekim başı gibi olmaktadır. Eğer akademik takvim yoksa ve ya bulamadıysanız üniversitenin öğrenci işlerini arayarak da öğrenebilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."