ÖSYM'den KPSS açıklaması! Soru iddialarına yanıt

ÖSYM, bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medyada ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

GİRİŞ 02.08.2022 17:05 GÜNCELLEME 02.08.2022 18:18
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) bazı soruların, daha önce bir yayınevinin deneme sınavında yer aldığı iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu belirtildi.



ÖSYM'DEN KPSS AÇIKLAMASI: İDDİALAR ASILSIZ

ÖSYM'den yapılan açıklamada, ''2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 138
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölümüne ÖSYM yi savunan yorumcular, ÖSYM başkanı görevden alındı. Bu ülkede hak neden bilinmez? Kul hakkı neden gözetilmez? İş neden ehlinde değil? Onca insan sınava girmiş. 2010 dan beri şüphe. Yazık değil mi bu millete. Hükümetler de hata yapar, kurumlar da hata yapar. Hata başka hak yemek başka. Lütfen şu ülke hakettiği, adaletli, dürüst namuslu hale gelsin. Halkın özeti hükümetlerdir. Halk neyse özeti de o oluyor ve ben üzülüyorum.
    Cevapla
  • 1 isi 1 yıl önce Şikayet Et
    Şüpheli soruları değerlendirmeden çıkarın ve puanlamayi kalan sorular üzerinden yapin bu kadar basit abartmayın tabii başka şüpheli bir durum yoksa
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Başka yerde oyna hadi. Konuyu bile bilmiyorsun
    Cevapla
  • mahfi 1 yıl önce Şikayet Et
    sınavda bana bazı sorular tanıdık gelmişti, medyadan öğrendim yedi iklim olduğunu çok yazık. ösym yani soruyu değiştir vs ama kopyala yapıştır yapma. bu kabul edilemez. sınav yenilenmeli sorular çalınmasa bile el altından işaret edilmiş olabilir yoksa kopya-yapıştır olmaz.
    Cevapla
  • Yurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sosyal medya yalancılarını ne yapmak lazım.İşleri güçleri fitne.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınav yenilenmeli bence böylelikle bu şaibe temizlenmiş olur.Yoksa insanların emekleri boşa gider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır