Bağcılarlı öğrencilerden MEB Robot Yarışması’nda büyük başarı

Bağcılar Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Bursa’da bu yıl 15’incisi düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda büyük bir başarıya imza attı.

Bağcılarlı öğrencilerden MEB Robot Yarışması’nda büyük başarı
Bağcılarlı öğrencilerden MEB Robot Yarışması’nda büyük başarı
GİRİŞ 20.09.2023 15:46 GÜNCELLEME 20.09.2023 15:46

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce Bursa’da organize edilen MEB Robot Yarışması’nda bu yıl 81 il ve 18 ülkeden 12 bin 716 katılımcı, 4 bin 733 robotla yer aldı. Yarışmaya Bağcılar Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katıldı. Öğrenciler, "Endüstriyel Robot Kol", "Çizgi İzleyen (Temel Seviye)", "Çizgi İzleyen (İleri Seviye)", "Hızlı Çizgi İzleyen", "İnsansız Hava Aracı (Mini Drone)", "Mini Sumo", "Tasarla-Çalıştır", "Yumurta Toplama (Caretta Caretta)", "Labirent Ustası", "Tozkoparan Robot (Temel Seviye)", "Serbest Proje", "Temalı", "Su Altı Aracı (ROV)" ve "Otonom Araç" olmak üzere 14 kategoride birinci olmak için ter döktü.

Türkiye 2’nciliği ve 3’üncülüğü elde ettiler

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde düzenlenen yarışmada birbirinden ilginç elektronik cihazlar beğeniye sunuldu. Otonom Araç kategorisinde yarışan Bağcılar Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri finale kadar yükseldi. Zorlu geçen mücadelede öğrenciler, Türkiye 2’nciliği ve 3’üncülüğü elde etti.

Her zaman destekçileriyiz

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de başarılı öğrencileri ve okul müdürü Mehmet Aksu’yu makamında konuk etti. Öğrencileri ve emek veren öğretmenlerini tebrik eden Özdemir, “Hem ülkemize hem ilçemize bu büyük gururu yaşatan kıymetli öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zaman onların yanında olacağız. Gençlerimiz yeter ki bir şeyler başarmak için uğraşsın biz her zaman destekçisiyiz” dedi.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti