Baykar'dan Azerbaycan Savunma Bakanlığı'yla işbirliği sözleşmesi

Baykar, Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile "Ortak Araştırma, Geliştirme ve Üretime Yönelik İşbirliği Sözleşmesi" imzaladı.

GİRİŞ 08.03.2024 17:09 GÜNCELLEME 08.03.2024 17:29
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İşbirliği sözleşmesi, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Aqil Qurbanov tarafından imzalandı. İmza töreninde Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve sözleşmenin taraflarından temsilciler de yer aldı.

Haluk Bayraktar, konuya ilişkin X'teki paylaşımında, Azerbaycan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı ile geleceği şekillendirecek önemli bir adım attıklarını belirtti.

"Ortak Araştırma, Geliştirme ve Üretime Yönelik İşbirliği Sözleşmesi"ni imzalayarak, iki kardeş ülkenin güvenliği ve ilerlemesi için bir araya geldiklerini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Bu anlaşma, teknolojik yeniliklerimizin ötesinde aramızdaki sağlam işbirliğinin ve karşılıklı güvenin bir yansımasıdır. 'Tek millet, iki devlet' ilkesiyle büyüyen kardeşliğimiz, bu birlik duygusuyla daha da güçleniyor. Anlaşmanın ülkelerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Yıldız* 1 ay önce Şikayet Et
    Kardeş ülkeyle birlikte yapılacak her işbirliğinin her açıdan ülkelerimize çok büyük faydaları dokunacaktır. Bu karşılıklı sevgiyle; her alanda ki işbirliğimizin daha da güçlenerek çoğaltılması için gayret sarfetmeliyiz
    Cevapla
  • Bir Akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    Allah cc birlik ve beraberliğimizi daim etsin
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    en iyi vatan sever işini en iyi yapandır Selçuk bey bu konuda örnek bir şahsiyet Allah ondan razı olsun ve korusun
    Cevapla
  • üniversiteli 1 ay önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş. Ne olur ne olmaz, Türkiyede takoz koymaları halinde Azerbaycanda devam edilir.
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    chp ve ortağı pkk hata kaza iktidarı ele geçirirlerse aynen 1940 yılında kayserideki uçaklarıyla birlikte fabrikasını gömdükleri gibi aynısını kesinlikle yapacak.
    Cevapla
  • +ekrem+ 1 ay önce Şikayet Et
    bur da şu anlaşılmalı c h p zamanı boral tan hadisesi İnönü dönemi iki kardeş ülke arasına fitne tohumu eken c h p şimdi etkisi yok ve zirveye oynayan türk milletleri işte c h p nin yerli ve millilere olan kini hala anlamayanlar vatan millet düşmanları tamamı c h p de
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!