Şeriat mayosu dünya plajlarında

Ahmet Hakan Coşkun'un sert bir dille eleştirdiği muhafazakar mayodünyaya açılıyor. Dünya güzelininin tanıttığı tesesüttr mayosuna bir çok ülkeden talep var!

Şeriat mayosu dünya plajlarında
Şeriat mayosu dünya plajlarında
GİRİŞ 21.07.2005 07:54 GÜNCELLEME 21.09.2018 17:54

muhafazakar mayo dünya plajlarında

 

 

İlk kez bir grup üniversiteli tarafından Türkiye'de üretilen tesettür mayosu muhafazakar mayo, dış basının ilgi odağı haline geldi. Yabancı televizyon ve gazetelerde muhafazakar mayo hakkında yapılan haberler ise üreticinin işine yaramış. Çünkü başta İngiltere, ABD, Kanada ve Ürdün olmak üzere birçok ülkeden siparişler gelmeye başlamış.

1989'da bir grup üniversite öğrencisi tarafından tasarlanıp üretilen tesettürlü giyim mayosu muhafazakar mayo dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Avrupa ve Amerikan medyası muhafazakar mayo üreticisi Mehmet Şahin'le üstüste röportajlar yapınca dünya plajlarına da sıçrayan Türk mayosu muhafazakar mayo kadın, erkek ve çocuklar için üretilen modelleriyle satış rekorları kırmak üzere. Yabancı medya mensupları bu özel tasarım mayo hakkında bir kaç teknik bilgi içeren soru sorduktan sonra ilginç bir soru daha soruyorlar. O soru muhafazakar mayo giyenlerin politik görüşlerinin ne olduğu. Muhafazakar mayo Tekstil'in sahibi Mehmet Şahin ise muhafazakar mayoyu politika için değil ihtiyaçtan dolayı ürettiklerini anlatıyor onlara.

Slip mayo tarih oldu

Başlangıcta sadece erkekler için üretilen ilk 500 muhafazakar mayotamamı üniversite öğrencileri tarafından kapış kapış gidince Şahin ve arkadaşları bu işe yatırım yapmaya karar verir. Aynı yıl firma kurup imalata başlarlar. 1992 yılında bayanlardan da talep gelince bugün iç ve dış basının ilgi odağı haline gelmelerine neden olan kadın mayolarını tasarlayıp üretirler. Muhafazakar kesimin tatile ve havuza girme kültürüne sahip bireylerinin asıl müşterileri olduğunu söyleyen Şahin, bu kesimin dışından gelen talepleri de şu şekilde anlattı: 'Bikiniden bıkanlar diye tarif ettiğimiz bir kesim de var ki, bunların sayısı da azımsanacak ölçüde değil. . Artık insanlar açık mayo giymek istemiyorlar.

Bu da bizim yarı kapalı modellerimize talebi artırıyor. Ayrıca biz bu mayoları üretmeye başladığımız da belli başlı mayo firmaları erkekler için slip mayo üretmekteydiler. Şimdi ise neredeyse slip mayo üreten kalmadı, hatta uluslararası dev firmalar bile diz altı deniz şortları üretmekte , bunlara da sörfcü şortu demektedirler. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak isteyen insanlar da ürünlerimize talep gösteriyorlar. Dış basından olumlu ilgi gördüklerini de anlatan muhafazakar mayo Tekstil A.Ş sahibi Mehmet Şahin yabancı gazetecilerin önceklikle ürün hakkında teknik sorular sorup nerede ve nasıl kullanıldığını öğrendiklerini söyledi. 'Ondan sonra da bizim ve bu ürünleri kullanan insanların politik düşüncelerini merak ediyorlar. Biz bu ürünü politika için değil ihtiyaca cevap vermek için ürettik. Her gün teknik, teknolojik ve estetik kaygılarla çalışıyoruz. Bu durumda onların da görüşleri çok olumlu oluyor. Şimdiye kadar ABD, İngiltere, Yunanistan, İspanya ve Hollanda'da gazete ve televizyonlarda haber konusu olduk. Bu durum ihracatımızı arttırdı ve Ürdün, Arabistan, Kanada, ABD ve İngiltere'den toplu talepler almaya başladık.'

Dünya güzeliyle çalışıldı

muhafazakar mayonun bu yıl çıkardığı ürün kataloğunun fotoğraflarını ünlü sosyete fotoğrafçısı Zeynel Agbidin Ağgül çekmiş. Kataloga poz veren isim ise 2002 dünya güzeli Romanyalı Andrea Miru. Fiyatları 60 ile 80 YTL arasında değişen muhafazakar mayoya en fazla ilgi gören modeli ise güneş ışınlarını %80 geçirerek bronzlaştıran kumaştan yapılan model. Su geçiren ama havuz ya da denizden çıkıldıktan sonra su itici özelliği gösteren kaplamalı kumaşlardan imal edilen mayo su içinde şişme yapmıyor ve sudan çıktıktan sonra da kişinin üzerine yapışmıyor. Özel bir tasarım ekibi tarafından hazırlanan ürün serisi S-M-L-XL-XXL-XXXL olarak 6 bedenden oluşuyor.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar Gabar için tarihi açıkladı! Günde 50 bin varil çıkarılması hedefleniyor!
4 yılda 31 milyar liralık katkı sağladı! Türkiye'de birinci Dünya'da 2. sırada...