İşte bedelli askerliğin yaşı ve ücreti

Numan Kurtulmuş'un bedelli askerlik açıklamasının ardından en çok merak edilen yaş sınırı ve ücret konusu belli oldu.

İşte bedelli askerliğin yaşı ve ücreti
İşte bedelli askerliğin yaşı ve ücreti
GİRİŞ 26.11.2013 11:42 GÜNCELLEME 26.11.2013 17:23
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Kurtulmuş, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. "Son sefer olmak üzere bir bedelli askerlik uygulaması olabilir. " sözlerinin hatırlatılması üzerine Kurtulmuş, bunun tamamen kişisel görüşü olduğunu ifade ederken 'Bana göre yaş sınırı 25, ücreti de 15 bin TL olmalıdır' dedi.

"Herhangi bir çalışma mı var?" sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Herhangi bir çalışma olduğu için değil, kişisel görüşüm olarak açıkladım. Senelerdir de söylüyoruz. Burada benim söylediğim bir bütün içerisinde bir sistem. TSK'nın artık böyle çok sayıda piyadeden oluşan bir yapı olmaktan ziyade hakikaten çok üstün teknolojiyle donanmış, çok ciddi savunma becerisi olan bir uzman orduya dönüşmesi, bir sistem değişikliği. Tabii böyle bir sistem değişikliği olduğu taktirde zaten çok sayıda gencimizi uzun süre askerde tutmaya gerek yok. Dolayısıyla bütün gençlerimiz için kısa süreli bir askerlik. Bu arada son kez belki birikmiş olanlar için bir bedelli meselesi düşünülebilir."

Bütün bunların yapılabilmesi için de TSK'nın, Genelkurmay Başkanlığı'nın ihtiyaç tespitinin önemine dikkati çeken Kurtulmuş, "Benim söylediğim budur" dedi.

Bu görüşünü parti organlarına iletip iletmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Tabiki partinin ilgili kurullarına ve sayın Başbakanımıza yeri geldiği zaman bu görüşlerimi ileteceğim. Burada tabii çok üst bir beklenti oluşturmaya gerek yok. Ben yıllardır bu meseleyi yakın takip eden birisi olarak sürekli ikide bir 'bedelli meselesi şimdi mi olur yarın mı olur' diye tartışmaktan ziyade Türkiye'de herhalde bir askerlik sistemi içinde yeniden yapılanmaya ihtiyaç var. Onu dile getirdim. Bunun bir parçası olarak son kez belki bir bedelli meselesi düşünülebilir" şeklinde konuştu.

"Yaş ve fiyat konusunda aklınızda bir şey var mı?" sorusuna da Kurtulmuş, "Benim teklifim 25-15. 25 yaş. Bunu bir sefer yapacaksınız ve bir daha bu defter kapanacak. O şartlar altında. Bütün bu söylediklerimin hepsi şarta dayalı olarak söylenmiş şeyler" karşılığını verdi.

BOZDAĞ: GÜNDEMİMİZDE YOK

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise 'bedelli askerlik gündemizde yok. Bu konuda her hangi bir bilgim yok' dedi.

YORUMLAR 31
  • Zannımca 10 yıl önce Şikayet Et
    murat ethem bey. ak parti hakkında yorumunuz dikkatimi çekti, biz neden karşılaşmadık peki ak partinin bu özelliği ile? yoksa biz mi vatandaş değiliz?
    Cevapla
  • serkan demirel 10 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlikten gelen gelir askere verilsin. Askerliğimi 18 ay yaptım geldiğimde sigortama bile eklenmedi askerlik yaparken 12tl gibi çok komik bir teselli haşlığını maaş diye veriyorlardı bu sıkıntılardan geçmiş biri olarak önerim isteyen yapmasın askerliğini bedelli olarak yapsın ancak toplanan paralar askerlere verilsin maalesef yine bu paralar nerelerde kullanılacak Allah kerim
    Cevapla
  • murat ethem 10 yıl önce Şikayet Et
    VATANDAŞIN HİZMETÇİSİ OLAN TEK BİR PARTİ VARDIR O DA AKP DİR. AKP, vatandaşın sıkıntısını yüreğinde hisseden, vatandaşın derdinden sıkıntısından anlayan ve çözüm bulma noktasında kafa yoran tek partidir. bu yüzden yıllardır tek başına iktidardır. durmak yok yola devam...
    Cevapla
  • Adıdeğmez 10 yıl önce Şikayet Et
    BEDELLİ ASKERLİĞE KARŞI ÇIKANLAR. Yok gidin adam gibi askerliğinizi yapın,yok bu ülkede yaşıyorsan hizmet edecekmişsin.Allah aşkına askerden her gelen anlatıyor ne hizmetler ! yaptıklarını.Askerlik çocuk oyuncağı değildir.Buna en iyi örnek ecdadımmızdır.Ordu tam zamanlı,eğitimli ve mesleği askerlik olan askerlerden oluşuyordu.Seferberlik durumları hariç halk savaşamı gidiyordu.Yaşım 29 üniversitemin bitmesine 7 ay kalmış.Şimdi beni polis tutsa zorla askere teslim etse ne olacak.Kime,neye faydası olacak.Bunun vatana faydası mı olacak zararı mı?Askerliğin zorluğu umurumda değil ama bu düzende mevcut askerlik düzeni hem bu milletin parasını boşa harcamaktır hem de vakit kaybıdır.Geçmişte çok gördük ne annelerin evlatları göz göre göre toprağa düştü.İyi mi oldu.Piyade,komando,özel harekat,bordo bereli arasındaki farkı ve en çokhangi kısmın şehit düştüğünü biliyorsanız başlangıçta söylediğimucuz vatansever lafları söylemek boşunadır.
    Cevapla
  • Cenaze Hasan Paşa 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Editör. Bu haber böyle mi verilir ortada bir şey yok ama inşallah çıkar tek çıksın da para önemli değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!