MİT soruşturmasındaki isimler teslim oldu

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili haklarında yakalama kararı çıkarılan isimler tek tek teslim oldu.

MİT soruşturmasındaki isimler teslim oldu
MİT soruşturmasındaki isimler teslim oldu
GİRİŞ 07.05.2015 15:58 GÜNCELLEME 07.05.2015 18:56
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararının ardından ilk olarak savcılar Aziz Takçı ile Ahmet Karaca daha sonra ise eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay teslim oldu.

"BİZ KANUNU UYGULADIK"

Ankara Barosuna kayıtlı avukat Hasan Tok ile adliyeye giren Çokay, gazetecilerin sorusu üzerine "Jandarma kanunu uygular. Biz kanunu uyguladık" dedi. Çokay, ifade vermek üzere Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesine gitti.

TARSUS'A GÖNDERİLECEKLER

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma kapsamında eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermişti. Savcı Aziz Takçı, Zonguldak Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Takçı, yakalama kararını uygulamaya gelen görevliler tarafından evinde bulunamamıştı. İki savcının da Tarsus'a gönderilecek.

Şüpheliler, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" öngören TCK'nın 312. maddesi kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" ile suçlanıyor.

HAZIRLANAN İDDİANAME:

İddianamede, "Söz konusu mizansen ve operasyonun amacının Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine casusluk faaliyeti olduğu ve devletin gizli sırlarının ortaya dökülmesinin amaçlandığı açıkça anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

"Esasen bu suçun sonuçlarının Türkiye Cumhuriyeti ve MİT aleyhine Suriye Esed rejimi lehine sonuçlar doğurması da casusluk suçunun işlendiğinin başka bir kanıtıdır" görüşlerine yer verilen iddianamede, "Büyükelçilerin gözü önünde denecek kadar yakın bir yerde olayın gerçekleştirilerek Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devletini El Kaide'ye yardım ediyor görünümü ile Uluslararası Ceza Mahkemesine ve Lahey Adalet Divanına taşımayı amaçlayan bir casusluk faaliyetinin önemli bir aşaması olduğu anlaşılmaktadır" denildi.

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Hukukçular Derneği Adana Şube Başkanı İhsan Bermekoğlu, bu durumun Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde sivil iradeye yapılmış darbe girişimi olduğunu belirterek, "Bu planlı bir proje kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hedef alan bir harekettir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • hoca 8 yıl önce Şikayet Et
    o mit tırlarını durduranlar unutmayınızki cıa den emir aldı cunku donemin ergk gibi mosad ajanlarıdır
    Cevapla
  • zıpzıp ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    nerede bu YAŞ denen kuruluş eskiden namaz kılan oruç tutan eşi kapanan kendi mensubu personelleri kapıya koyuyorlardı nizamiyeden içeri almıyorlardı şimdi yaş yokmu neden buadamlar hala görev yapıyor hemde vatana ihanet etmişler
    Cevapla
  • ahmet eren 8 yıl önce Şikayet Et
    kanunu uygulamış
    Cevapla
  • iso 8 yıl önce Şikayet Et
    Mit tırları nı durdurmak kanunlara uygunmuş sizin yargılanmanızda o kadar uygundur
    Cevapla
  • NAİL 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Albay Çokay efendi kanun nasıl uygulanır öğren.Kurmay Albay hiç vatanına ihanet eder mi?Güzelim ülkemi "teröristlere yardım ediyor"diye yaftalamak için yasal olmayan faaliyetlere girer mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"