'Üniversiteler terör sevicilerden temizlenecek'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, ''YÖK gerekli adımları atıp üniversiteleri PKK sevicilerden temizleyecektir" dedi.

'Üniversiteler terör sevicilerden temizlenecek'
'Üniversiteler terör sevicilerden temizlenecek'
GİRİŞ 29.12.2016 19:50 GÜNCELLEME 30.12.2016 11:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Terörün üniversite yapılanmalarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, "Bölücü terör örgütünü  üniversitelerden tamamen çıkartmak namus borcumuzdur. YÖK gerekli adımları atıp üniversiteleri PKK sevicilerden temizleyecektir" dedi.

20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesi olayının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun Ege Üniversitesi’nde profesyonel katil PKK teröristlerince katledilmesi olayı devletin namus meselesidir. Ellerine Fırat’ın kanı bulaşmış üniversite yönetiminden hesap sorulacak ve terörle ilgili yürütülen tüm yaptırımlar üniversitelerde de uygulanacaktır.” dedi.

BİR UTANÇ VESİLESİ

Çıkan olayın basit bir öğrenci kavgası olmadığını belirten Yalçın Topçu, “Yüksek Öğretim Kurumu'na bağlı bir devlet üniversitesinde bu alçak teröristlerin yuvalanabileceği bir çıyan deliği olması bir utanç vesilesidir. Terörle mücadele konusunda atılan adımlar, uygulanan yaptırımlar burada da uygulanacaktır. Bu utancın ortadan kaldırılması ve katledilen delikanlının kanının yerde kalmaması için izlenecek yollar da bellidir.” açıklamasında bulundu.

HEPSİ HESAP VERECEK

Olayın soruşturulması ve gerekenin yapılması hususunda sürecin bizzat takipçisi olduğunu sözlerine ekleyen Topçu, “Olayın katilleri hukuk önünde hesap verecek ve bu tür yapıların tüm üniversitelerde barındıkları delikler tıkanacaktır. Gerekli önlemleri almayarak olayın yaşanmasında parmağı bulunan, terörist faaliyetlere göz yuman, ellerine Fırat'ın kanı bulaşmış üniversite yönetiminden de hesap sorulacaktır. YÖK gerekli çalışmaları yapiyor” diye konuştu.

KÜTÜPHANEYE ADI VERİLDİ

Adana’da bir ilköğretim okulunda kurulan kütüphane için Kültür Bakanlığı zamanında kitap desteğinde bulunan Yalçın Topçu, yeni açılan kütüphaneye ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ adının verilmesinin kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek, “Kütüphanenin kurulmasında emeği geçen arkadaşımızın bana yazdığı mektup ve öğrencilerin fotoğrafları bizleri çok duygulandırdı. Olayın failleri hukuk önünde mutlaka hesap verecektir. İhkak-ı hakkın engellenmesi için hukukun tahakkuk etmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 9
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Dis islerinde Konsolosluklarda yuvalanmis sahte Atatürkcülerinde üzerine gidilmelidir. Icerde dost görünümünde disarda Hükümet düsmanligi yapmaktadirlar. Türkiyenin kurtulusu kamu alanlarini yeniden millilestirmekten gecmektedir.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye her alanda millilesmelidir. Basta Üniversiteler olmak üzere tüm kamuda FETÖ,THKPC-kokusmus bitmis solculuk olmak üzere ülemizin tüm alanlarinda kan gren konuma gelmis PKK sevicileri terre yagindan kil ceker gibi temizlemelidirler. PKK nin bati illerin deki bu sahte Atatürkcü solcu gecinen PKK sevecenler bir an evvel kamudan temitlenmelidirler. Sahte Atatürkcülük yapanlarinda üzerine gidilmelidir
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • kepekcioğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Yalçın Topçu çok önemli bir konuya değinmiş. Üniversitelerde Rektörler Cumhurbaşkanından daha fazla yetkili dediğim dedik havasındalar Biran önce Rektörlerin yetkileri kısıtlanması gerek.Adalet yok adalet Üniversitelerde
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    MEB de pkk lı öğretmenler açığa alındı da ne oldu. Geri aldınız.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bi an önce inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi