Dev operasyon bitti! Askerler böyle karşılandı

Tunceli'de Aliboğazı Vadisi'nde bugün sona eren operasyondan dönen askerler, birliklerine döndüklerinde mehter marşı ve sevinç gösterileriyle karşılandı.

GİRİŞ 29.04.2017 14:55 GÜNCELLEME 30.04.2017 09:38
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Tunceli'nin Hozat, Çemişgezek ve Ovacık İlçeleri üçgeninde yer alan Aliboğazı Vadisi'nde terör örgütü PKK'ya karşı 27 Nisan günü başlatılan operasyon bugün sabah saatlerinde tamamlandı, birlikler üslerine döndü. Operasyonlar sırasında 8 terörist ölü ele geçirilirken, 2'si yaralı toplam 12 PKK'lı da güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hozat İlçesi'nde konuşlu bulunan 51'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde jandarma komando ve jandarma özel harekat birliklerince Aliboğazı Bölgesinde yaklaşık 2 tabur asker ile 27 Nisan'da başlayan 'Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-85' operasyonu bugün sona erdi.

Operasyonlar sırasında Tunceli'de ilk kez bir çatışmada 12 terörist silah bırakarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Askeri kaynaklar, PKK içinde yaşanan çözülmeler nedeniyle ve kayıpların giderek artması sonucu birçok PKK'lının  çatışmak istemediği ve teslim olmak istediğini belirtti.

14 YILDIR ORADAYDI

Dün akşam saatlerinde bir grup PKK'lı ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilen 5 kadın terörist arasında yer alan Hindistan kod adlı 31 yaşındaki Hindistan Yüksel'in, örgütün Ovacık sorumlusu olduğu ve 14 yıldır örgütün dağ kadrosunda bulunduğu belirtildi.

ALİBOĞAZI'NDAN DÖNEN ASKERLER, MEHTER MARŞIYLA KARŞILANDI

Tunceli'nin Hozat İlçesi yakınlarındaki Aliboğazı Vadisi'nde bugün sona eren operasyondan dönen Hozat 51'inci Motorlu Piyade Tugayı'na bağlı askerler, birliklerine döndüklerinde mehter marşı ve sevinç gösterileriyle karşılandı. 3 gündür zorlu doğa şartları altında operasyonlarını sürdüren askeri birlikler, birçok noktada teröristler ile şiddetli çatışmalar yaşadı. Operasyon birlikleri bugün sabah erken saatlerinden itibaren helikopterler ve zırhlı araçlarla bölgeden alınarak kışlalarına döndü. Kışlaya giren askerler, buradaki silah arkadaşları tarafından mehter marşı ve sevinç gösterileriyle karşılandı. Bu karşılma töreni kısa sürede askerler tarafından sosyal medya hesaplarında da paylaşıldı.

PÜLÜMÜR KIZILMESCİT'TEKİ OPERASYON DA TAMAMLANDI

Bu arada Pülümür İlçesi Kızıl Mescit Köyü yakınlarında 7 PKK'lının öldürüldüğü operasyona katılan askerler de operasyonları tamamlayarak  Pülümür'deki kışlalarına döndüğü öğrenildi. Pülümür İlçe Jandarma  Bölüm Komutanlığı'na dönen jandarma özel harekat birliklerini helikopterden indikleri sırada bazı sivil vatandaşlar ile birlikte silah arkadaşları sevinç gösterilerinde bulunarak, davul zurna eşliğinde Türkiyem türküsünü çalarak karşıladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 64
  • Hakan can 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihaneti affetme mehmedim,affedersen cehennem seni bekler.... teslim olmak hainligi bitirmez sen vurki bizde yoluna ölelim
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuranda kisas vardir artik sag ele gecen terorist istemiyoruz simdi kimse insan haklari felan demesin bu teroristler mutlaka ellerinde sehit kani vardir artik kanun ciksin hadi sulayman soylu artik teslim olan teroristi canli istemiyoruz
    Cevapla
  • Semih1907 6 yıl önce Şikayet Et
    Ver mehteri verr
    Cevapla
  • Kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    ellerinize sağlık kınalı kuzular..ALLAH yardımcınız olsun..sizlerle bu ülke gurur duyuyor..
    Cevapla
  • memet 6 yıl önce Şikayet Et
    suriyede, ırakta, ve ortadoğuda işid ve el kaide gibi temizlik devam ediyor bütün engellemelere ragmen işidin kökü kazılıyor. anlayanaaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı