Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'na saldırı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e saldırı girişiminde bulunuldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'na saldırı
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı'na saldırı
GİRİŞ 29.07.2017 20:01 GÜNCELLEME 29.07.2017 21:48
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i, kimliği henüz belirlenemeyen kişi darbetmeye çalıştı.

SİLAHINI ÇIKARTTI...

Alınan bilgiye göre, Eski Bağlar Mahallesi Üniversitesi Caddesi'ndeki açık hava parkından yürüyerek geçen Büyükerşen, bu sırada bir iş yeri sahibiyle henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı sözlü tartışma yaşadı.

Tartışmanın devam ettiği sırada, iş yeri sahibinin yanında bulunan bir kişi, silahını çıkardıktan sonra Büyükerşen'i darbetmeye çalıştı.

Etraftakilerin araya girmesiyle Büyükerşen yara almadan olay yerinden uzaklaştırılarak Haller Gençlik Merkezi'ne götürüldü.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişimi olayıyla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Kimlikleri açıklanmayan şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BÜYÜKERŞEN: BU TÜR SALDIRILAR BENİ ASLA YILDIRAMAZ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden Başkan Büyükerşen'e yapılan saldırıyla ilgili yapılan açıkalamada, saldırganın Mahfuz Banlı adlı bir sabıkalı ve adamları olduğu belirtildi. "Kamuoyunun dikkatine" başlıklı açıklama şöyle:

"29 Temmuz 2017 cumartesi günü saat 17.30 sıralarında TCDD'ye ait YHT yeraltı hattı üzerindeki alanda, işletmecilik yapan kişiler tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e silah çekilmiştir.

Büyükşehir belediye başkanı seçildiği ilk günden bu tarafa, Eskişehir'in çağdaş ve huzurlu bir kent olması için çalışan ve bu gerçek tüm ülke kamuoyu tarafından bilinen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in uğradığı bu menfur saldırı kabul edilemez.

Olay sırasında eski sabıkalı Mahfuz Banlı isimli şahıs ve adamları Yılmaz Büyükerşen'e silahlı saldırı girişiminde bulunmuşlardır. Hemşehrilerimizin Başkan'a siper olması sonucu girişim başarılı olamamıştır.

Bir huzur kenti olarak bilinen Eskişehir'de sıklıkla yaptığı gibi, yanında koruması olmadan yaya olarak dolaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, seçildiği 1999 yılından bu yana ilk kez böyle bir saldırıya maruz kalmasının ardından yaptığı kısa açıklamada, "Bu tür tehtitler ve saldırılar beni asla yıldırımaz. Şehrin menfaatleri her şeyin üzerindedir" dedi.

Büyükerşen'in sağlığıyla ilgili herhangi bir olumsuzluk yoktur, olayla ilgili yasal işlemler derhal başlatılmış olup, yetkili merciler konuyla ilgili bilgilendirilmiştir."

YORUMLAR 49
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkede tiyatroyu ancak bunun gibiler oynar bos insan yani hepsi derby tras
    Cevapla
  • Yazık 6 yıl önce Şikayet Et
    Ilk olarak sırf chpli diye silahlı saldırıya neredeyse sevinenler ve saldırganı haklı çıkarmaya çabalayanlar harika bir kafadasınız eminim sizin gibi düsünmeyen herkes ölse mutluluktan göbek atarsınız ve yine eminim ki size göre sizler kusursuz müslümansınız. Ikinci olarak hayatında eskişehiri 1 kere bile gören insan bu adamın neden oy aldıgini anlar.
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    Vardır bir sebebi ama dağ başımı kardeşim silah çekiyorsun. CHP belediyesi onlarda hırsız kardeşim Eskişehir benim gördüğüm en az gelişmiş ikinci Büyükşehir belediyesi birincisi Sakarya ikincisi bu adam yatıyorlar liyakat yok kardeşim mafyaya bulaşmış sanırım :)
    Cevapla
  • deli..dolu 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum Konya Dünya Şehri.,ne demişler gez Dünya'yı gör KONYA'yı.,NOOOKKTAA..,,
    Cevapla
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    Helaaaaal allahina kurban oldugum can dostum
    Cevapla
  • omer ekrem 6 yıl önce Şikayet Et
    kontrollü darbdır. iyi araştırılsın.
    Cevapla
  • hako 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bunlar zzaten planli yapiyorlar baska ne olucakki gundemi oyalamak buda hainn cunku
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maneviyata yönelen Yaşar Alptekin'in dört katlı villası görüntülendi! İnanılmaz değişim
Başkan Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı