Ümraniyelilere 2B Arazileriyle İlgili Müjde

Ümraniye’de bulunan Kazım Karabekir, Hekimbaşı, İnkılap, Topağacı, Dumlupınar ve Elmalıkent Mahallelerinin 1/1000 Uygulama İmar Planları İBB Meclisinden oy birliğiyle geçti.

Ümraniyelilere 2B Arazileriyle İlgili Müjde
Ümraniyelilere 2B Arazileriyle İlgili Müjde
GİRİŞ 14.02.2018 08:48 GÜNCELLEME 14.02.2018 12:01
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

AK Parti Hükûmetinin 2012 yılında meclise getirdiği (2B yasası) torba yasa ile birlikte meclisten geçti. Ümraniye’deki toplam alanın 13.200 parsellik kısmı 2B alanı içerisinde yer almaktadır. Bunların 10.200 parseli Kazımkarabekir bölgesindeki 6 mahallededir.

2012’de ilçedeki 2B alanlarının plan çalışmalarına başlayan Ümraniye Belediyesi 40 yıllık mülkiyet sorununun çözüme ulaşmasıyla Ümraniyelilere müjdeli haberi verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülen Ümraniye’nin Kazım Karabekir, Hekimbaşı, İnkılap, Topağacı, Dumlupınar ve Elmalıkent Mahallelerinin 1/1000 Uygulama İmar Planları İBB Meclisinden ittifakla geçti.

 

Başkan Hasan Can İttifakla Alınan Karara Teşekkür Etti

Meclise katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, söz alarak teşekkür konuşması yaptı. Başkan Hasan Can, “Ümraniyemizin Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Mahalleleri ile Kazım Karabekir, Elmalıkent ve İnkılap mahallelerimizin bir kısmını içeren 1/1000 Uygulama İmar Planları bugün meclisimizin ittifakıyla kabul edildi. Geçen yıl da 1/5000’lik plan aynı şekilde ittifakla kabul edilmişti. Bugün de oy birliği ile 1/1000’lik planlar kabul edildi. 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlarını hem Ümraniye Meclisinde hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ittifakla kabul eden ve Ümraniye’nin gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum dedi.

2B alanlarında çok güzel bir imar planı uygulamasının hayata geçeceğini de sözlerine ekleyen Başkan Hasan Can, “715 hektarlık alanda 10-15 yıl içinde; modern- sağlıklı yapılarla, nitelikli konut ve ticaret alanlarıyla, ulaşım akslarıyla bu mahallelerimiz örnek gösterilecek bir şehir haline gelecek. Bu vesileyle İBB Meclisi’nden ittifakla geçen imar planlarımızın ilgili mahallelerimize, ilçemize ve İstanbul’umuza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

İBB Meclisi’nde Başkan Hasan Can’a, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur ve Cemali Ergül de eşlik etti.

 

YORUMLAR 27
  • Vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    25 sene önce insanlar para vererek satin aldiklari ve bi okadar yildir vergisini ödedigi arazilerinin sonunda karsiligini alicak. Bu insanlar zamanin da para ile satin aldigi arsalari 2B yasasi kapsamin da tekrar parasini ödeyerek satin almislardir .Bu araziler fakir fukaranin ekmekinden suyundan attiridigi paralarla satin alinmistir alamayan da malasef ac mütehaitlerin eline düsmüstür. Belediyemize tesekkür eder Baskanimizi da sözünü tuttugu icin tebrik ederiz.
    Cevapla
  • yazıklar olsun 6 yıl önce Şikayet Et
    Boğaza yakın sit alanından önce alınmış arsamız var çivi çaktırmıyorlar hakkımız helal değil bunun sorumlularına bizim paramız çöpe gitti
    Cevapla
  • yazıklar olsun 6 yıl önce Şikayet Et
    Boğaza yakın sit alanından önce alınmış arsamız var çivi çaktırmıyorlar hakkımız helal değil bunun sorumlularına bizim paramız çöpe gitti
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında gel kamu malına çök sonrada adın hak sahibi olsun. Babanızın tapulu malınımı dağıtıyorsunuz. Bahse konu arazide olan kamu mallarının kararını halk versin. Referandum yapılsın.
    Cevapla
  • sultanbeyli adil mah 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde adalet rumuzlu arkadaş 630 dönüm senin deden nereden üzerine tapu etti ben erzurumun dagında satmışım 100 dönüm yer almışım 300 metre yer onunda tapusu başkasının elinde istiyoruz adam vermiyor belediye diyor bekleyin 20 yıldır vergisini öduyorum 2 katlı ev yaptım bakalım sonumuz ne olacak
    Cevapla
  • Bize de Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Dedem alırken tapusuyla beraber 1954 yılında almış. Bizler bu yerlerin vergilerini ödüyoruz. Zaman Zaman istimlaklar oldu.Devlette parasını ödedi. Devlet bir kısmını orman arazisi diye terkini yapıp 2b diye satmak istiyor. Bizlerde Avukat Tuttuk 100 ün üzerinde avukat var. Toplam 1 milyon dönüm civarı arazinin 150-160 ta biri bizim payımız. O yüzden avukat sayısı çok. Davalar Devletin 2b Diye bizim tapularımızın üstüne konmamaması için açıldı. Yoksa yerler Tapulu MAlımız. Dedemizin Trakyadaki Mal varlığını satarak 1954 yılında aldığı arazilerdir Bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı