TOKİ'den alkışlanacak hareket: Yapımı durdu

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde TOKİ tarafından yapımı süren konutlara 200'e yakın kırlangıç yuva yaptı. Kuşların yumurtlama dönemi olması nedeniyle ve yuvaların bozulmaması için inşaat çalışmalarına ara verildi.

GİRİŞ 26.05.2018 12:56 GÜNCELLEME 26.05.2018 13:30
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Çelikhan'da bir süre önce 252 konutun yapımı için temel atıldı. Konutların yapımı sürerken B bloktaki çatı saçaklarının altına geçen hafta başında kırlangıçlar yuva yaptı.

İNŞAATA ARA VERİLMESİ TAKDİRLE KARŞILANDI

 

 

Yaklaşık 200 kırlangıcın yuva yapıp yumurtlama dönemine girdiğini gören firma görevlileri, B bloktaki çalışmaları durdurdu. Kuşların yumurtlama dönemi olması nedeniyle ve yuvaların bozulmaması için inşaat çalışmasına ara verilmesi takdirle karşılandı.

İnşaat Mühendisi Ramazan Taşpınar, kuşların yumurtlama döneminin ardından çalışmalara devam edeceklerini belirterek, "TOKİ inşaatında yaklaşık 200 tane kırlangıç yuvası var. Bu yuvalardan dolayı dış cephede frang bakımlarında şu an çalışma yapmıyoruz. Bu alandaki çalışmalarımızı farklı bloklara yoğunlaştırıyoruz. B bloğumuzda hemen hemen hepsinde kırlangıç yuvası olduğu için şu anda inşaata geçici olarak ara verdik. İnşaat alanında da bu yuvalara zarar vermeyecek şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

YORUMLAR 62
  • mahmut usta 5 yıl önce Şikayet Et
    harika bir karar.
    Cevapla
  • Helal olsun 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada bőyle bir anlayışı gőrmenin műmkűn olmadığını zannediyorum. Helal olsun
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah ta sizin ve sevenlerinizin yuvasını korusun.
    Cevapla
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamsınız. Keşke bu olayı dünyaya özellikle de Avrupaya duyursanız. Bunları batı ülkeleri PR yapmak için kullanıyor üste para verip senaryo hazırlatıyor. Bizim doğal halimiz bu.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    yeri gelince arkadaşlarada anlatırım bazen astsubay olarak gorev yaptigim yillarda bir generalin binamıza kırlangıçlar yuva yapmış diye söylemediği hakaret kalmamıştı askerlere yuvaları tek tek yiktirmisti ne kadar zorumuza gitmişti bizim köyde sundurmamiza yuva yaparlardida büyüklerimiz elletmezdi bunlarin nesli tükenmiştir inşallah diycem ama hala var olduklarıni arkadaşlardan duyuyorum anadolu insanının hissiyatindan bi haber ınsanlar başta olmamalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik