Postacılardan dikkat çeken eylem

Bursa’da yıpranma hakkı isteyen postacılar, farklı renkte ayakkabılar giyerek eylem yaptı.

GİRİŞ 08.08.2018 13:06 GÜNCELLEME 09.08.2018 11:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Uzun zamandır yıpranma haklarını alamadıkları için defalarca basın açıklaması ve eylem yapan PTT çalışanları, bugün posta dağıtımına birbirinden farklı ve renkli ayakkabılarla çıktı. Eylemde basın açıklaması yapan Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, "Yıpranma haklarımız için geçen hafta bir basın açıklaması yapmıştık. Bugün de yine buradayız. Kamu personeli 65 yaşına kadar çalışmaktadır. Biz postacılar 81 milyon vatandaşla her gün muhatabız. Cumhurbaşkanından muhtarına, muhtarından çobanına, en mülayim vatandaşından seri katiline katar evrak götürmekteyiz. Ankara’ya kadar yürüdük, faks eylemleri yaptık, çeşitli basın açıklamaları yaptık. Ancak sesimizi duyuramadık. Postacılar olarak meselelerimizi ciddi manada dile getiremedik ya da dikkatini çekemedik. Milletvekiline, hemşireye, çeşitli iş kollarına yıpranma hakkı verilmiş, biz postacılar da bu hakkı talep ediyoruz. Bugün burada dikkat çekmek adına değişik renkte ayakkabılar giyerek sayın cumhurbaşkanımızın ve 65 milyonun dikkatini çekmek istiyoruz. Değişik renk ayakkabılarla dağıtıma çıkacağız. Türkiye genelinde başlatmış olduğumuz dikkat çekme eylemi amacına ulaşır, sesimiz yetkililer tarafından duyulur diye ümit ediyoruz’’ dedi.

Posta çalışanları daha sonra renkli ayakkabıları ile dağıtıma çıktı.

 

 

YORUMLAR 6
  • üniversiteli 5 yıl önce Şikayet Et
    emeklilik yaşı 5 yaş aşağı çekilmeli, günü dolanlar derhal emekli olmalı ki yerine genç dinamik gençler gelsin ... yaşlılar çalışıyor gençler üniversite bitirmiş kahve köşelerinde vakit öldürüyor ... parklarda ,internet kafelerde boş vakitlerini hebe ediyor... genç nüfusu kullanın ;kullanın ki kötü yola düşmeye... bu ülkeye katkısı ola, işler hızlı yürüye ...
    Cevapla
  • oflu 5 yıl önce Şikayet Et
    bi gidin yaaa hicmi allah korkunuz yok ne calışanlar var o hakkı hak eden
    Cevapla
  • Süleymanoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın postacılar sizin hergün yürüdüğünüz yolu biz işten gelince egzersiz olsun diye yürüyoruz...ne varki siz görev icabı her gün düzenli yürüyorsunuz...sanki polis-asker sağlıkçı gibi hafta sonu ve bayramlarda çalışıyorsunuzda...postayı 2. kata bile çıkarmıyorsunuz,aşağıya bıraktığınızla kaçıyorsunuz...
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 5 yıl önce Şikayet Et
    1-) 65 milyon söylenmiş bizim nüfusumuzun geri kalanı nerede 2-) siz o mesleği seçerken araya torpiller ve iş şartlarını kabul ederek girdiniz ve sizden öncekiler daha zor şartlarda çalışıyorlardı. 3-) özel sektörde çalışan işçiler daha ağır şartlarda asgari ücretin biraz üstünü alabilmek için günlük 12 saat çalışanlar var. 4-) işçilikten gelen bir kamu çalışanı olarak kamu ile işçinin emeklilik şartları aynı olmamalı kamu 60 işçi 52-55 olmalı, çünkü özel sektör işten çıkarsa o yaşlarda iş bulma imkanı zor, ağır işlerde çalıştıkları için bedenleri de yıpranmış ve yorgun. ben işçinin yanındayım kusura bakmayın. verdikçe şükreden değil azan bir millete dönüşüyoruz.
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    siz yıpranmanın ne demek olduğunu görmemişsiniz,15-16 yaşında çocuklar oto tamirhanesi,demir atelyeleri,mermer atalyeleri,fırın,lokanta gibi yerlerde çalışıyor,ölümcül akciğer hastalığına sebeb vermesine rağmen kot taşlama,sac demiri taşlama,maden çıkarma işleri yapılıyor,kolay zannettiğiniz kuyumculuk işinde gencecik çocuklar arsenik ve nikrik asit soluyorlar,hergün yavaş yavaş zehirleniyorlar. bulmuşunuz temiz havada kazasız belasız işi,nankörlük yapmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı