Koronavirüs sıcak hava dinlemedi

Covid-19, 22 Afrika ülkesinde görüldü. Kıtada artan vakalar, ‘sıcak havaların gelmesiyle virüs de etkisini azaltacak’ teorilerini çürüttü.

Koronavirüs sıcak hava dinlemedi
Koronavirüs sıcak hava dinlemedi
GİRİŞ 16.03.2020 09:39 GÜNCELLEME 16.03.2020 09:39
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Asya, Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtasının ardından koronavirüs Afrika’yı da sardı. Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC), Namibya, Ruanda ve Esvatini’de ilk vakalara rastlandı. Böylelikle toplam 22 Afrika ülkesinde Covid-19 görülmüş oldu. Kıtadaki 261 virüs vakasının dördü ölümle sonuçlandı. Bu, ‘Sıcak havalar virüsü yok edecek’ teorisini de bir nevi çürütmüş oldu.

Öte yandan yeni vakaları şu şekilde:

OAC Sağlık Bakanı Pierre Somse, 8 Mart’ta ülkeye gelen 74 yaşındaki bir İtalya vatandaşına yapılan testin pozitif çıktığını söyledi. Hastanın ailesiyle birlikte karantinaya alındığını belirten Bakan Somse, alarm durumuna geçildiğini ve tedbirlerin arttırıldığını ifade etti. Buna göre salgının görüldüğü ülkelerden gelenler, 14 gün boyunca karantinada tutulacak. Diğer yandan kamu çalışanlarının bu ülkelere seyahatleri kısıtlanırken, kamusal alanlardaki büyük toplanmalar yasaklandı.

TAŞIYICI ABD'Lİ

Güney Afrika ülkelerinden Namibya’da da geçen çarşamba günü İspanya’dan gelen bir çiftte virüs tespit edildi. Karı koca karantinaya, temas kurdukları herkes de takip altına alındı. Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob, Katar, Etiyopya ve Almanya’ya uçuşları 30 gün yasakladı. Ruanda’da 8 Mart’ta Mumbai’dan gelen Hindistan vatandaşında, Esvatini’de ise geçen ay sonunda ABD’den gelen 33 yaşındaki bir kadında virüs bulundu.

YORUMLAR 28
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD lilerin tamamı hepisi zaten virüs ABD liler varken virüse bile gerek yok Dünyada öldürdükleri insan sayısı ile Virüsten ölenlerin sayısını bir karşılaştırın bakalım... Vallahi bu virüs meselesinde de ABD nin parmağı vardır ben böyle düşünüyorum...
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki Afrika ülkeleri neden İtalya gibi olmadı? Demek ki sıcak ve güneş koronanın yayılmasını yavaşlatıyor.
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Buda ayrı bir teori ama afrika italyanlar gibi iç içe yaşamıyor
    Cevapla
  • hb7 sallama 4 yıl önce Şikayet Et
    sıcak virüsü azaltır dendi. afrikada yok denecek kadar az.
    Cevapla
  • martli 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar avrupa ülkelerinden gelenler... o ulkelerin yerlilerinde ki vaka sayisi ne??
    Cevapla
  • JanJak 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış Yorumluyorsunuz. Sıcaklar gelince virüs kaybolacak denmiyor asılı kalma süresi yani yaşama süresi azalacak deniliyor buda virüsün yayılma hızını yavaşlatacak deniliyor. Bunu anlaması bu kadar zormu ? Tam olarak neresini anlamıyorsunuz. Misal 5 saat ortamda yaşayan sonra ölen bu virüs yazın 2 saat yaşayabilecek ve ölecek buda dağılma hızını yavaşlatacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım