Kıtlıkla mücadele eden Yemen'e Paylaş'tan insani yardım

Yemen'de dünyanın en büyük insani krizlerinden biri yaşanırken, bölgeye yönelik yardım çalışmaları yapan Paylaş İnsani Yardım Derneği, son olarak kamplarda yaşayan 500 aileye gıda ile 50 tanker su dağıtımı yaptı.

Kıtlıkla mücadele eden Yemen'e Paylaş'tan insani yardım
Kıtlıkla mücadele eden Yemen'e Paylaş'tan insani yardım
GİRİŞ 15.10.2020 14:32 GÜNCELLEME 15.10.2020 14:32

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu’nun 26 Mart 2015'te Yemen'e operasyon başlatmasından bu yana Yemen hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışma nedeniyle 12 bini sivil olmak üzere 112 bin kişi hayatını kaybederken 22 milyondan fazla kişi yardıma ve korumaya ihtiyaç duyuyor.

3 milyon insan mülteci durumunda yaşıyor

Yemen’deki insanlık dramına bir nebze de olsa katkı sağlamak için bölgeye erzak ve tankerler ile insani yardım götüren Paylaş İnsani Yardım Derneği’nin çalışma yaptığı Mağrip şehrinde normal nüfus 500.000 ancak iç savaş nedeniyle bu şehirdeki kamplarda 3 milyon insan mülteci durumunda yaşıyor. Kampların çoğu bölgesi çöl olup su ve gıda ihtiyacı yalnızca gelen yardımlarla giderilirken Paylaş İnsani Yardım Derneği hiçbir gelirleri olmayan aileler için devamlı olarak gıda ve su dağıtımı yapıyor.

Yemen halkı çok zor durumda

Kıtlık tehdidi ile karşı karşıya kalan Yemen halkının çok zor durumda olduğuna dikkat çeken dernek yetkilileri herkesi elinden geldiğince yardıma davet ediyor.

Yemen halkı aynı zamanda koronavirüs tehlikesi karşısında çaresiz. Sağlık sistemi çöken ülkede resmi rakamlara göre 2 binden fazla Kovid-19 vakası olduğu söylense de uzmanların tahminlerine göre 1 milyona yakın kişiye virüs bulaşmış olabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!