Oğlunu boğarak öldürmüştü! Cani baba için karar çıktı

Kayseri'de, oğlu Haydar Elmacıoğlu’nu (12) yaramazlık yaptığı için boğarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Hasan Elmacıoğlu’na verilen cezayı Yargıtay onadı.

Oğlunu boğarak öldürmüştü! Cani baba için karar çıktı
Oğlunu boğarak öldürmüştü! Cani baba için karar çıktı
GİRİŞ 12.08.2021 11:27 GÜNCELLEME 12.08.2021 11:29
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Olay, 12 Kasım 2017’de Melikgazi ilçesi Kıranardı Mahallesi Büklüm Sokak'ta meydana geldi. Malulen emekli, bedensel engelli 4 çocuk babası Hasan Elmacıoğlu, sürekli yaramazlık yaptığını iddia ettiği dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan oğlu Haydar’ı evlerinin önünde bulunan üç tekerlekli motosikletinin arka kısmındaki kasanın içinde iple boğarak öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan baba Elmacıoğlu tutuklandı.Hakkında, ‘nitelikli adam öldürme’ suçundan dava açıldı.



Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 Mart 2018’de görülen davanın karar duruşmasında  sanık baba Hasan Elmacıoğlu son kez hakim karşısına çıktı. Mahalle baskısından dolayı oğlunu öldürdüğünü belirten Elmacıoğlu, "Mahalleli üstüme çok geldi. Oğlum hiperaktif. Çok uyarmama rağmen insanlara hastalığını anlatamadım. Hastaneye götürdüm. Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne gittim. 'Yaşı küçük en iyisi ev' dediler. İlaç verip uyutuyorduk. İstemeden çevreye zarar veriyordu. Bir anda kendimi kaybettim. Pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme, Hasan Elmacıoğlu’nu, 'alt soydan akrabayı kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

YARGITAY ONADI

Sanık ve müşteki avukatları yerel mahkemenin ve Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin verdiği kararlara itiraz ederek, davayı Yargıtay’a taşıdı. Dosyanın geldiği 1’inci Ceza Dairesi yapılan inceleme sonrası, davayı karara bağladı. Kararda, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi ve yerel mahkemenin kararında bir isabetsizlik görülmediği vurgulandı. Sanık avukatının eksik inceleme yapıldığı ve ‘tahrik’ indirimi yapılması gerektiği yönündeki taleplerinin de yerinde görülmediğini belirtilerek, temyiz itirazlarının esastan reddine karar veren ceza dairesi, davayı oy birliği ile onayarak karara bağladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    Nereden tutarsan elinde kalıyor ,suç kimde ,kimde oldugu önemli mi ,geri gelmeyecek evladımız ,sana sahip çıkamadık yavrucum hakkını helal et ..........Bizi birbirimize düşman ettiler ,komşunun komşuya ,evladın Baba ya ,babanın evladına ,yan baktın ,düz yattın başardılar bizi birbirmize düşman ettiler,alın size medeniyet ,medeniyet hani özgürlüktü megerse insanlar arasındaki mesafeymiş medeniyet ,sizin olsun medeniyet ,komşunun komşudan haberi yok,olsa ne yazar namussuz insanlar var komsunun karısına göz diken serfs var .Ne yazayım çok var ,Alın sizin olsun
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    ömür boyu boşuna besleyecez bize masrafı var faydası yok. Kısas uygulanmalı
    Cevapla
  • Vahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok zor bir imtihan Allah kimseye vermesin....
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    12 yaşında çocuğun verdiği zarar ne olur,en fazla 1-2 cam kırar,öldüreceğine evinin bir odasına kapatsaydın,ve seninde bir işin gücün yokmuş,çocuğunun başında bekleyip etrafa zarar vermesini önliyecek vaktin zamanın bol yani.şimdi cezaevlerinde sürün bakalım.
    Cevapla
  • Ata 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah senin cezanı versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor