Hastanedeki kavgada eşi tutuklanan hamile kadın konuştu

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olayından tutuklanan Murat Kacır'ın hamile eşi konuştu.

GİRİŞ 22.03.2022 21:34 GÜNCELLEME 22.03.2022 21:36
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi'nde geçtiğimiz pazar günü yaşanan olayda, hamile olduğunu öğrenen Ceyda Kacır (26), eşi Mahmut Kacır'la (28) birlikte doktor kontrolüne gitti. Ceyda Kacır, saat 18.00 sıralarında muayene sırası yaklaştığı için acil servis önündeki güvenlik şeridine yaklaştı. Bu sırada güvenlik görevlisi Taner Özer, Ceyda Kacır'ı uyardı. Güvenlik görevlisi Taner Özer ile Ceyda Kacır arasında tartışma yaşandı. Güvenlik görevlisi Taner Özer'in, Ceyda Kacır'ı itmesi nedeniyle  eşi Mahmut Kacır'ın müdahale ettiği iddia edildi.

Mahmut Kacır'ın güvenlik görevlisi Özer'e saldırdığı, kavganın büyümesi nedeniyle acil serviste çalışan Doktor Mehmet Semih Duran ve Doktor Ecem Yılmaz'ın da tarafları ayırmak için araya girdiği belirtildi. Yaşanan arbedede güvenlik görevlisi Özer'in burnunun kırıldığı, Doktor Duran'ın yüzüne yumruk atıldığı ve Doktor Yılmaz'ın da yüzünün çizildiği bildirildi. Olaydan sonra gözaltına alınan Mahmut Kacır, çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından 'Kasten yaralama' ve 'Basit yaralama' suçlarından tutuklandı. 

Bakırköy'de doktor ve güvenlik görevlisini darbeden şüpheli tutuklandıBakırköy'de doktor ve güvenlik görevlisini darbeden şüpheli tutuklandı

"BAŞKA YERDE BEKLEMEMİ SÖYLEDİ, BENİ İTTİ"

Bir gün önce hamile olduğunu öğrendiğini söyleyen Ceyda Kacır, şeker hastası olması ve fazla kilosu nedeniyle doğum konusunda endişelendiği için doktor kontrolüne gittiğini anlattı. Kacır şöyle konuştu, "Sıra numaram 326'ydı, önümde de 325 numaralı hasta vardı. Benden önceki hasta içeriye girince, ailesi de onu takip etti. Güvenlik görevlisi onlara müdahale etmedi. Bana da 'Şurada değil, burada bekle' dedi. Kendisine sıramın geldiği için burada beklediğimi söyledim. Başka yerde beklemem gerektiğini tekrarladı. Kendisine bir önceki hastayı neden uyarmadığını sorduğumda, 'Sana mı soracağım? Kime istersem karışırım' diyerek, beni itti. Ben de telefonumu çıkararak onu gizlice çekmek istedim. Sonra eşim geldi, ne olduğunu sordu. Adamın üstten üstten konuştuğunu, beni ittiğini söyledim. Aynı zamanda konuyu kapatmasını da söyledim. Kavga çıktığı sırada eşimi tutmaya çalıştım. Hamile olduğum için kavga biter diye kendimi önlerine attım ama, olmadı" diye konuştu.

"BAYGINLIK GEÇİRDİM" 

Kacır, sosyal medya üzerinden gelen tepkilere üzüldüğünü belirterek, "Eşime cani ve maganda demişler. Hamile bir kadını kim itse, herkes tepki gösterir. Çevredekiler de tepki gösterdi. Baygınlık geçirdiğim için serum bağladılar. Olaydan sonra bizi destekleyen insanlara ulaşmaya çalıştım ama, kimse kalmamıştı. Sedyede yatarken bile polislere çevredeki insanlara da olayı sormalarını istedim ama, sormadılar" dedi.

"OLAYIN DOKTORLARLA BİR İLGİSİ YOK"

Kacır, doktorlarla hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek, "Güvenlik görevlisiyle sorun yaşadık. Olayın doktorlarla hiçbir ilgisi yok. İtişme anında güvenlik görevlisi doktorların alanına gittiği için, doktorlar durdurmaya çalıştı. Kocam tutuklandı, çocuğumu nasıl doğuracağım, nasıl bakacağım?" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 86
  • dr.Bune? 2 yıl önce Şikayet Et
    Güvenlik ne demiş ? burda bekleme şurda bekle * kadın cep tel video çekmeye çalışmış * adam Güvenliğin burnunu kırmış erk dr un yüzüne yumruk atmış bayan dr. un yüzünü çizmiş eee naapalım şimdi bu adamı? adam haklımı bunları yapmakta? salalım gitsin ertesi gün tekrar gelsin öylemi? Yahu maliyede belediyede ptt heryerde kuyruk olmasını biliyorsunuz bir hastanemi sorun? kimse vergi dairesinde bekleten memura azarlayan güvenliğe yumruk atmıyor hele mahkemede haksızlığa uğrasa bile süt dökmüş kedi gibi gıkını bile çıkartamıyor hele bir çıkartsın başına neler geleceğini biliyor
    Cevapla
  • Bucaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    bütün hastaneyi birbirine katıp "Hepinizi .... adam değilim" deyip tehditler savuracaksın sonra vay efendim neden böyle oldu. Güvenlikçi seni itti diye (haklı olsan bile) bu kadar olay çıkartıyorsan kusura bakma da bunun da bir karşılığı olsun. orada yüzlerce insanın muayenesi gecikmiş ne kadar umurunda acaba? varsa yoksa vay efendim bana bunu dediler. ne hale geldik böyle. beni itti hadi bakalım kavgaya, yol vermedi hadi bakalım silaha, kar topu geldi hadi toplanın mahalle basmaya. aklımızı başımızı almazsak bu gidişin sonu hayır değil.
    Cevapla
  • Bucaklı 2 yıl önce Şikayet Et
    İLMİN İZZETİnin düştüğü yerde kaliteli insanlar ilimle ilgilenmek istemezler. Hasta hekime saygı duymazsa, hekim hastasına değer vermezse, hekim de hasta da mutlu olamaz. Sorunu çözmek için kimse "Ben ne yapmalıyım" demiyor. Hastaya sorsan sağlıkçılar kötü, çalışana sorsan hastalar saygısız. Bu işin sonu kalitesiz sağlık hizmetine doğru gidiyor. Bir 10 seneye kadar insanlar muayene olmak için iyi bir hekim bulmakta bile zorlanacaklar. Şuanda TUSa giren hekimler cerrahi ve hasta görülen branşları tercih etmek istemiyor. Neden? Çünkü hasta ile ve tedavi sonucundaki sorunlarla muhatap olmak istemiyor. En az hasta ile hangi branşta muhatap olmak gerekiyorsa o branşı seçiyorlar.
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bayan haklıysa, uzman çavuşta olduğu gibi...Bir Kanun yapılacaksa tüm vatandaşı kapsamalı. Yüksek çözünürlü kamera ve sese duyarlı kameralar yerleştirin de suçluyu birlikte asalım.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hamileliğini öğrenen hasta pazar günü kontrole gidiyor yazık bu sağlık sistemine. Esas aciller muayene sırası bekliyor ,Randevunu al Kadındoğum'a git acilde sana ne yapacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor