İzmit Körfezi'ni kirleten gemiye 4 milyon 968 bin lira ceza

İzmit Körfezi'nde denizi kirlettiği belirlenen, Vanuatu bandıralı, 'Abana' isimli gemiye yönelik 4 milyon 968 bin 823 TL ceza kesildi.

İzmit Körfezi'ni kirleten gemiye 4 milyon 968 bin lira ceza
İzmit Körfezi'ni kirleten gemiye 4 milyon 968 bin lira ceza
GİRİŞ 10.08.2022 16:06 GÜNCELLEME 10.08.2022 16:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce uçakla yapılan denetimlerde, Körfez ilçesi Yarımca Demiryeri açıklarındaki geminin, atıklarını denize boşattığı tespit edildi.

Pilotun durumu bildirmesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, denizi kirleten, 'Vanuatu' bandıralı ve 'Abana' isimli gemiye yönelik 4 milyon 968 bin 823 TL ceza kesti. Denizde temizlik çalışmaları başlatıldı. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • lazoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Sade denizi değil karayı ve havayı kirletenede böyle cezalar verilse,
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle izmit körfeze 2 adet tarama gemisi alınmalı trabzon limanındaki gibi albayrak tr. Deniz dibinin taranması lazım tüm çöpün çıkarılması lazım körfezdeki her liman bunun için aylık para ödemeli. Körfeze karadenizden sirkülasyon için de su çekilmeli bu kadar basit
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi