Diyanet İşleri Başkanlığından Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkanlık ve çalışanlarına karşı hakaret ederek, vatandaşları ve depremzedeleri Başkanlığa karşı kışkırttığı iddiası ile gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığından Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu
Diyanet İşleri Başkanlığından Fatih Altaylı hakkında suç duyurusu
GİRİŞ 21.02.2023 03:13 GÜNCELLEME 21.02.2023 03:13
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kuruluna yöneltilen “Depremzede çocuklar evlat edinilebilir mi?” sorusuna verilen cevaba kasten suizanda bulunarak, sosyal medya hesabından Başkanlık ve personeline yönelik çok ağır hakaretlerde bulunduğu iddiası ile gazeteci Fatih Altaylı hakkında suç duyurusunda bulundu.

FATİH ALTAYLI HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Başkanlık I. Hukuk Müşaviri Selami Açan imzasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, “Şüphelinin Twitter sayfası üzerinden aşağılayıcı ifadelerle Başkanlığımız ve çalışanlarına karşı hakaret ederek vatandaşlarımızı ve depremzedelerimizi Başkanlığımıza karşı kışkırtmaya çalışması üzerine Başkanlığımızca suç duyurusunda bulunmak zorunluluğu hasıl olmuştur” denildi.

Dilekçede Altaylı’nın ülkenin ve vatandaşların çok zor dönemlerden geçtiği bugünlerde Diyanet İşleri Başkanlığına ve devlet kuruluşlarına karşı algı ve dezenformasyon yoluyla, Din İşleri Yüksek Kuruluna sorulan bir soruya kurulun dini bir konuya verdiği ilmi bir cevabı alıntılayarak Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı, hakaretamiz söylemlerle saldırmasının Türk Ceza Kanunu anlamında suç teşkil ettiği ifade edildi.

Şenocak Hoca'dan Altaylı'ya sert tepki: 'Bu topraklarda Kur'an'a sövemezsin!'Şenocak Hoca'dan Altaylı'ya sert tepki: "Bu topraklarda Kur'an'a sövemezsin!"

ALTAYLI'NIN CEZALANDIRILMASI İSTENDİ

Fatih Altaylı’nın Diyanet İşleri Başkanlığına ve personeline karşı aşağılayıcı ve hakaret içerikli ifadeleriyle halkı tahrik edici, nefrete ve ayrımcılığa sürükleyecek şekildeki şikayete konu olan paylaşımda bulunmasının toplum nezdinde ve sosyal medyada büyük tepkiye yol açtığı ve halk arasında infiale sebep olduğu kaydedilen suç duyuru dilekçesinde, Altaylı hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılarak, cezalandırılması talep edildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 146
  • Mahmut em 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede müslümanın İslam'ın en büyük düşmanı içimizdeki kimliğinde İslam yazan Ebu cehillerdir zaten kâfirin bizle mücadele etmesine gerek yok içimizde fazlası ile var
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu yetimlere bakmak gene biz müslüman ların işi. Sanki bütün çocuklar evlatlık edebilecekti de bu hüküm engel oldu. Asıl olan bu yetimlere yakın akrabaları oda olmassa bütün ümmetin boynunun borcu olarak en güzelinden hayat şartlarını hazırlamaktır. Biz müslümanlar olarak hazırız. Bu sarhoşlar niye fitne çıkarıyorlar. Bunlar tek bir yetime bile bakamaz. Para varsa ilgilenirler. Hem bu yetimlerin en iyi koruyucusu diyanettir. Bu fetva yetimin hakkını korur.
    Cevapla
  • Mehmet Gür 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsana benzer bi konuşmasında yok,birde,bürd zaten İslama takıntılı adam
    Cevapla
  • Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Olan felekat ve acı ile ne söylediğimi hatırlamıyorum derse şaşmayın çünkü mahkeme kapısından içeri girdilermi her şey değişiyor
    Cevapla
  • Adr 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şeddatın derdi diyanetten çok din ile e bu ülkede dine diyanete düşmanlıkta sınır yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak