Enkazdan kedi kurtarma operasyonu! Helikopter ve dron kullanılıyor

Diyarbakır'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden dolayı ağır hasar gören Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitenin yıkımı, bir kedinin tespit edilmesi üzerine durduruldu. Enkazdaki kedi için helikopter kaldırıldı. Operasyon devam ediyor.

GİRİŞ 22.02.2023 18:48 GÜNCELLEME 22.02.2023 20:19
Bu Habere 93 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi koordinasyonuyla kentte merkez Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinde ilk etapta ağır hasarlı 35 yapının yıkımı için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede merkez Yenişehir ilçesinde Galeria İş Merkezi ve üstündeki sitede arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kontrollü şekilde başlayan yıkım, içeride bir kedinin olduğunun belirlenmesi üzerine durduruldu. Valilikten yapılan açıklamada, depremden etkilenen Galeria sitesinde devam eden yıkım çalışmalarının içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulduğu belirtildi.

HELİKOPTER KALDIRILDI

AFAD ve itfaiye ekiplerinin kedinin kurtarılması için kontrollü bir şekilde çalışma başlattığı kaydedilen açıklamada, "Kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yıkım çalışmaları devam edecektir" denildi. İtfaiye ekipleri tarafından kaldırılan sepetli vinç kedinin bulunduğu noktaya ulaşamayınca kedi kurtarma operasyonunda helikopter kaldırıldı. Helikopterden sarkan bir asker kedinin bulunduğu daireye yetişmeye çalışsa da kedi sesten ürkerek iç tarafa kaçınca kurtarılamadı.

ÇİFTÇİYE AİT DRON GETİRİLDİ

Ekipler kediyi kurtarmak için dron ile izleme yaptı Tarım ve Orman Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü bir çiftçiye ait tarımda kullanılan dron ile kapanı enkaza ulaştırmak için kaldırdı. Kedi kurtarma operasyonu sürüyor.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 93
  • Ne oluyor bize 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne saçmalık yaa bir kedi için neden askerimizin canını hiçe sayıyorsunuz.?Kim olursa olsun böyle bir risk nasıl alınır? Elbette hayvanlarda can taşıyor ama eğer ortada büyük bir ölüm riski varsa kimsenin hayatını tehlikeye atamazsınız özellikle de bir askerimizin ve polisimizin hayatını.
    Cevapla
  • dertli 1 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz gereksiz tavsiyelerinizi kendinize saklayın . yok kebap yapın kavurmma pişirin. ulan orada o kadar insan geri zekalı siz akıllısınız.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    askerimin canı her şeyden kıymetlidir çok istiyorsan git kendin kurtar
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Kedi yolunu bulur çıkardı yav . BUnca masraf ve riske ne gerek var?
    Cevapla
  • engin 1 yıl önce Şikayet Et
    benim mehmet' im eğitim için yapıyorsa, alnından öperim. helal olsun. ama bunun basit bir yolu var . binanın önünde tavuk ızgara yapın kedi gelir di zaten.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar