Gerçek açıklanmasına rağmen durmadılar! Karar'dan yeni yalan

Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası'nın Kapalı Çarşı'dan çelik kasalı araçlarla döviz taşıdığı iddia edilmiş, İletişim Başkanlığı ise bu iddiayı yalanlamıştı. Karar Gazetesi, bugün aynı görselle bu kez BOTAŞ'ın döviz topladığını öne sürdü.

Gerçek açıklanmasına rağmen durmadılar! Karar'dan yeni yalan
Gerçek açıklanmasına rağmen durmadılar! Karar'dan yeni yalan
GİRİŞ 25.04.2023 13:54 GÜNCELLEME 25.04.2023 13:56
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde bazı muhalif yayın organları Merkez Bankası ile ilgili bir iddiayı gündeme getirmişti. Muhalefet destekli medya, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın demir sandıklar ile çarşıya her gün 5 milyar TL getirdiğini, karşılığında ise 260 milyon dolar topladığını iddia etmişti. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI 

İletişim Başkanlığı Merkez Bankası’nın Kapalıçarşı’dan döviz topladığına dair bazı haber sitelerinde ve sosyal medyada yayılan iddialara ilişkin açıklama yapmıştı. İddiaları yalanlayan İletişim Başkanlığı, görsellerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunmadığını belirterek söz konusu haberlerin ve sosyal medya paylaşımlarının doğru olmadığı belirtti. İletişim Başkanlığı, bahse konu araçların gün sonunda Kapalıçarşı'da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan özel şirket araçları olduğu açıkladı.



İletişim Başkanlığı’nın konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:

"Bahse konu araçlar, gün sonunda Kapalıçarşı'da kuyumcu ve döviz bürolarının kasalarında tutmak istemedikleri nakit veya altınların taşınması için kullanılan özel şirket araçlarıdır. Araçlardaki "Kamu hizmeti aracıdır" yazısı, Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı'nın gördüğü lüzuma binaen bulundurulmaktadır.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kapalıçarşı'da doğrudan herhangi bir döviz alım satım İşleminde bulunmadığı gibi, haberlere konu olan görsellerde herhangi bir TCMB çalışanı bulunmamaktadır."

KARAR'DAN FARKLI YALAN

Bugün Ahmet Davutoğlu destekçisi Karar Gazetesi'nden aynı görselle yeni bir iddia geldi. Karar Gazetesi, İletişim Başkanlığı'nın bir hafta önceki açıklamasına rağmen Merkez Bankası’nın Kapalıçarşı’da döviz topladığı iddialarındaki görüntüyle yeni bir haber yaparak bu kez Kapalı Çarşı'dan döviz toplayan kurumun BOTAŞ olduğunu iddia etti. Karar haberinde "Çelik kasaların sahibinin BOTAŞ olduğu ortaya çıktı. BOTAŞ'ın çarşıdan döviz aldığı konuşulurken, uzmanlar "Merkez Bankası neden BOTAŞ'a döviz vermiyor" dedi." ifadelerini kullandı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • DEREKÖYLÜ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere CHPKK lılar bile inanmaz, haberi yapan İFTİRACI kendisi bile inanmıyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    buna anca chp li cahiller inanır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Ve Bunun Gibilerini Kapatın
    Cevapla
  • yokbea 1 yıl önce Şikayet Et
    yöntemleri bu.. yalan söyleyeceksin tekrar edeceksin...
    Cevapla
  • Eyüboğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben David'in gazetesi. Tel-Aviv'de dizilir, İstanbul'da basılır!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?