Bartın'da denize girmek 2 gün daha yasak

Bartın’da hafta sonu yaşanan sel afetinin ardından Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından yapılan açıklamada, bulaşıcı hastalıklar,ile salgınlardan korunmak için denize girme yasağının 2 gün daha süreceği bildirildi.

Bartın'da denize girmek 2 gün daha yasak
Bartın'da denize girmek 2 gün daha yasak
GİRİŞ 12.07.2023 22:07 GÜNCELLEME 12.07.2023 22:08

Bartın’da hafta sonu kuvvetli sağanak yağışlar sonrası kent merkezinden geçen Bartın Irmağı'nın taşması sonucu çok sayıda iş yeri sular altında kaldı. Kentin farklı noktalarında dere yataklarının taşması ve oluşan yaka selleriyle evler ve iş yerleri zarar gördü.

Selin önüne kattığı odun parçaları ve evsel atıklar ise Bartın Irmağı ile birlikte denize sürüklendi. Bartın Irmağı'nın denize döküldüğü Boğaz mevkiinde deniz yüzeyi renk değiştirdi.

Çamurlu sular deniz yüzeyinin büyük bölümünü kaplarken odun parçaları ve evsel atıklar dalgalarla birlikte sahillere vurdu.

DENİZE GİRME YASAĞI UZATILDI

Bartın İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan yeni kararla birlikte denize girme yasağı 2 gün süreyle uzatıldı.

Yapılan açıklamada, "Hıfzıssıhha Meclisimiz 12.07.2023 Çarşamba günü Vali Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında, olağanüstü toplanarak il merkezi ve ilçelerde yoğun yağışın sebep olduğu selin, deniz suyu kalitesindeki olumsuz etkisi devam ettiğinden, halk sağlığının korunması, bulaşıcı hastalıkların ve salgınların önlenmesi amacıyla ilimiz plajlarında tedbiren 13-14/07/2023 tarihlerinde de 2 gün süreyle denize girilmemesine karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Üç gün önce yaşanan selin ardından 10-11-12 Temmuz tarihlerinde de 3 gün süreyle denize girmek yasaklanmıştı.

KAYNAK: AA, İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak