Yasaklı bölgede denize girdi, akıntıya kapılıp kayboldu

Samsun'da denize girmenin yasak olduğu bölgede, serinlemek için denize giren İlyas Said Dündar (31), akıntıya kapılarak kayboldu.

Yasaklı bölgede denize girdi, akıntıya kapılıp kayboldu
Yasaklı bölgede denize girdi, akıntıya kapılıp kayboldu
GİRİŞ 07.08.2023 13:09 GÜNCELLEME 07.08.2023 13:09

Ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü bölgeye gelen baba Necati Dündar, "Denize gitme dedim, dinlemedi beni" dedi.

Olay, dün Samsun'un Atakum İlçesi Çakırlar Yalı Mahallesi Polis Okulu-Dereköy Balıkçı Barınağı arasındaki alanda meydana geldi. Samsun Valiliği tarafından 17 Temmuz tarihinde denize girmenin yasaklandığı Polis Okulu-Dereköy Balıkçı Barınağı arasında yakınları ile birlikte serinlemek için denize giren İlyas Said Dündar, rüzgar, dalga etkisi ile akıntıya kapılıp, kayboldu.

Dündar'ın boğulma tehlikesi geçirdiğini gören arkadaşı Murat A. (30) onu kurtarmak için denize atladı. İlyas Said Dündar'ın akıntıya kapılarak gözden kaybolmasının ardından Murat A. da boğulma tehlikesi geçirdi. Murat A. çevrede bulunan bir kişi tarafından kurtarılarak kıyıya çıkarıldı. İhbarla bölgeye gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil servisine kaldırılan Murat A.’nın tedavisinin sürdüğü belirtildi. Denizde kaybolan İlyas Said Dündar'ı, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi dalgıçları ve Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince helikopter destekli arama çalışmaları başlatıldı.



"TEHLİKELİ OLDUĞUNU BİLİYORDUM, 'GİTME' DEDİM"

Ocak ayında dünyaevine giren İlyas Said Dündar’ın arama çalışmalarını, kaybolduğu kıyıdan gözyaşları ile izleyen baba Necati Dündar, "Dün öğleden sonra oldu. Çocuğumun denize gitmemesini, özellikle buranın tehlikeli olduğunu söyledim. Orada boğulmalar oluyor, sıkıntılı olduğunu söyledim. Bildiğim bir yer olduğu için gitme, dedim. Dinlemedi beni. Yapacağımız bir şey yok. Görevliler arıyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti