Narkotik polisi, Breaking Bad dizisi üzerinden aileleri uyardı

Bağcılar Belediyesi Başkanlık Sahnesi’nde düzenlenen seminerde İstanbul Narkotik Polisi, “En iyi Narkotik Polisi Anne” konulu sunum yaptı.

Narkotik polisi, Breaking Bad dizisi üzerinden aileleri uyardı
Narkotik polisi, Breaking Bad dizisi üzerinden aileleri uyardı
GİRİŞ 11.08.2023 17:44 GÜNCELLEME 11.08.2023 17:44

İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi Anne” projesi kapsamında, Bağcılar Belediyesi’nde personelin katılımıyla gerçekleşen programda hedef kitle ebeveynlerdi. Semineri gerçekleştiren uzman emniyet mensubu, uyuşturucu maddenin tanımı, çeşitleri ve zararları konularında personelleri bilgilendirdi. Uyuşturucu maddenin vücutta bıraktığı etki, çocuklar ve gençler üzerinde bıraktığı olumsuz etkiler seminerde detaylıca anlatıldı. Panelde konuşma yapan yetkili kişi, 2012 yılında metamfetamin kullanma oranının Türkiye’de yüzde 1 iken Breaking Bad dizisinin yayınlanmasının ardından geçen 10 yılda bu sayının arttığını belirtti.

"ÇOCUKLARIMIZI UYUŞTURUCU MADDEYE KARŞI KORUYALIM"

Dijital platformlarda yayınlanan bu dizinin Türkiye’de de popüler hale gelmesinin gençler arasında uyuşturucu kullanımını özendirdiğini ifade eden emniyet yetkilisi, “Metamfetamin, şu anda ülkemizde en çok kullanılan ikinci uyuşturucu madde oldu. Bir dizi sayesinde maalesef insanlar, özenip merak etkisiyle uyuşturucu maddeyi kullandılar ve bağımlı oldular. Şekil olarak limon tuzuna, kaya tuzuna benziyor. Bu maddeye piyasada buz, kristal veya elmas isimleri verdiler. En iyi aşçıyı getirin metamfetamin ile limon tuzunu ayırt edemez o kadar benziyor. Metamfetamin kokusuz ve şeffaf poşet içinde satılır. En ucuz ve İstanbul’da en çok kullanılan uyuşturucu maddelerden biri. Çocuklarımızı uyuşturucu maddeye karşı koruyalım” dedi.

 

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok