Kırklareli'de 6 kişinin öldüğü bungalov evlerinin iki yöneticisi tutuklandı

Kırklareli'nin İğneada ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinde 6 kişi hayatını kaybetmişti. Sel felaketinin vurduğu bungalov evlerinin iki yöneticisi tutuklandı. Bir yöneticisi ise aranıyor.

Kırklareli'de 6 kişinin öldüğü bungalov evlerinin iki yöneticisi tutuklandı
Kırklareli'de 6 kişinin öldüğü bungalov evlerinin iki yöneticisi tutuklandı
GİRİŞ 09.09.2023 15:40 GÜNCELLEME 09.09.2023 16:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kırklareli'nin İğneada beldesinde, kuvvetli yağışın ardından meydana gelen selde, 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin öldüğü olayla ilgili gözaltına alınan 2 işletme yetkilisi tutuklandı.

Demirköy ilçesi İğneada beldesinde salı günü kuvvetli yağışta Longoz Ormanları'ndaki Sisli Vadi'deki turistik bungalov evlerin olduğu bölgede sel meydana geldi. Dere içinde kurulan bungalov evlerde tatil yapan doktor Selman Bağışlar ve eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, Ümit Solmaz ve emekli öğretmen Raile Şimşek ile eşi Ahmet Baki Şimşek, hayatını kaybetti.

'RUHSATA AYKIRI İNŞA EDİLDİ'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Sisli Vadi' adı altında kurulan ve sele kapılan 18 bungalov evin ruhsata aykırı olarak inşa edildiğini açıklayarak, "Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu da işletmenin daha önce özel idare tarafından mühürlendiğini ve hakkında yıkım kararı olduğunu kaydetti.

Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sürdürdüğü soruşturmada firmanın gözaltına alınan ve isimleri açıklanmayan 2 yöneticisi çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Hakkında, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçundan gözaltı kararı verilen işletme sahibi Bülent B.'nin yakalanması için de çalışmalar sürüyor.

'KARMA ÇİFTLİK' ADI ALTINDA FAALİYET

'SisliVadi' adı altında sosyal medyada tanıtımı yapılan bungalov evlerin vergi levhasında, faaliyet alanı olarak 'Karma Çiftlik' olarak gösterildi. 'Bitkisel veya hayvansal üretim konusunda uzmanlaşma olmaksızın üretim' adıyla faaliyet yürüttüğü ortaya çıkan tesislerin tanıtımı, sosyal medya hesaplarından, 'Doğada uyanmak, doğaya uyanmak', 'Oksijeni bol, stresi az' ifadeleriyle yapılmıştı.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • aziz y 7 ay önce Şikayet Et
    o bölgede google mapste bir gezin..vize den sonra orman köylerinde dahi tarla vasfında yerlerde villalar oteller yapılmış...nasıl oluyor?
    Cevapla
  • Muammer 7 ay önce Şikayet Et
    O evleri o şekilde yaptırmamakla görevlilerle,varsa görevlerini yapmalarına engel olanlarda soruşturmaya dahil edilmeli.
    Cevapla
  • Arif 7 ay önce Şikayet Et
    İlçeye bağlıysa Belediye, Köy sınırları içindeyse Kaymakamlık sorumlu
    Cevapla
  • yaşamak güzel 7 ay önce Şikayet Et
    bu yerlerin yani bunları yaptıran kim veya kimler ise sahipleride yakalanıp insanları çıkarları uğruna ölümlerine sebep olmaktan her ölen için 24 er yıl hapis cezası verilmeli.
    Cevapla
  • tepki 7 ay önce Şikayet Et
    sayisiz suc var kacak muhur kirma insanlarin hayatini riske atma ve kesin bunlar belediye ortak calisiyor onu inceleme yapmak gerek ve mallarina el konacak hayatini kaybetten insanlara en az adam basi yuz milyon tazminat ødeme zorumlu olacak ve kac ølen var ise adam basi bunlara net 60 yil ordan verin
    Cevapla
  • AY YILDIZ 7 ay önce Şikayet Et
    Belediye başkanı, imar zabıta kşm varsa, ruhsatsız mühürlü yeri işletirken göz yuman kim varsa cezalandırılsın. Mal varlığına el konulsun. İhalarla kontrol etmek kolay ama sadece lafta hizmet. Bütün herşey lafta
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı