Manisa'da yemek yiyen 350 kişi hastanelik oldu

Manisa’da aynı yemek firmasından yemek alan farklı işletmelerdeki 350 işçi besin zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere başvurdu. İşçilerden 321’i taburcu edilirken, hayati tehlikesi bulunmayan 29 kişinin tedavisinin devam ettiği bildirildi.

GİRİŞ 21.10.2023 02:22 GÜNCELLEME 21.10.2023 09:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Manisa'nın Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini öne süren 350 işçi, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu.

350 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Öte yandan gıda zehirlenmelerine ilişkin valilikten yapılan açıklamada, şehirde işyerlerine hizmet veren bir yemek dağıtım firması kaynaklı olduğu düşünülen gıda zehirlenmesi gerçekleştiği belirtilerek, İl Sağlık Müdürlüğünce ilgili yemek dağıtım firmasından su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alındığını kaydedildi.

Manisa'da yemek yiyen 350 kişi hastanelik oldu

'29 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR'

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, besin zehirlenmesi olayıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İlimizde, işyerlerine hizmet veren bir yemek dağıtım firması kaynaklı olduğu düşünülen besin zehirlenmesi vakaları gerçekleşmiştir. Hastanelerimize bugün öğle saatlerinde benzer şikayet ile başvuran vaka sayısının artması üzerine İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli koordinasyon ve çalışmalar gerçekleştirilerek olayın öğrenildiği ilk andan itibaren gerekli tedbirler alınmış ve bir aksamaya mahal verilmeden süreç yönetilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüzce ilgili yemek dağıtım firmasından su numunesi, yemeklerden ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda numunesi alınmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın tedavileri Manisa Şehir Hastanesi, Merkezefendi Devlet Hastanesi, Saruhanlı Devlet Hastanesi, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi, Özel Grandmedical Hastanesi ve Özel Sekiz Eylül Hastanesi’nde gerçekleştirilmiştir. Saat 22.12 itibariyle olaydan etkilenen vatandaşlarımızın toplam sayısı 350 olup, taburcu olan hasta sayısı 321, hastanelerimizde halen tedavisi devam eden hasta sayımız ise 29’dur. Hastalarımızda hayati tehlikesi bulunan vatandaşımız ise bulunmamaktadır. Öğle saatleri yoğun olan başvuru sayısı ise ilerleyen saatlerde azalma göstermiştir ve hastanelerimize başvuru sayısı düşmüştür. İlgili yemek firmasında denetimler devam etmekte olup, adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Olaydan etkilenen vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, benzer vakaların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz” denildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Tefeci 6 ay önce Şikayet Et
    Arkadaş açıkla firma ismini, yemek çeşidini vs. En azından bu caydırıcı olur.
    Cevapla
  • TC turk 6 ay önce Şikayet Et
    Bu dünyada zenginlere bir şey olmaz....Çorabi yine garibanın başına örerler...
    Cevapla
  • Ceyyyy 6 ay önce Şikayet Et
    Firma sahiplerine zehirlendi firma Manisa’nın en iyi en pahalı cateringi idi. Birçok illerde de şubesi var. Kıymalarında sıkıntı varmış
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Neden se Zehirlenme işi Manisa da oluyor.
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    Fabrika sahibi Isralil karşıtı söylemde bulunup, siyonist takım zehirleme girişiminde bulundu, tarzında bir açıklama yapilsa sasirmam
    Cevapla
  • Kemal 6 ay önce Şikayet Et
    Artık cılkı çıktı bu yemek yapan firmaların ve bunlaraihale veren devlet kurumu olsun şirketler olsun iyice denetleme yapılsın adam ilk bir iki ay güzel yapıyor ondan sonra yemekleri yenmiyor özellikle devlet kurumlarında inceleme olsun gereği yapılsın bu nedir yahu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok