Taksi bulamayan ailenin yardımına polis yetişti

Eminönü’nde sivil trafik polisleri tarafından taksi denetimi gerçekleştirildi. Denetim esnasında taksi bekleyen ailenin yardımına ise denetim yapan polis ekipleri yetişirken, aile polis ekipleri tarafından durdurulan taksiye bindirildi.

GİRİŞ 26.10.2023 03:53 GÜNCELLEME 26.10.2023 09:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik Ekipler Amirliği ekipleri taksiler üzerindeki denetimlerini sürdürdü.

Eminönü’nde gerçekleştirilen denetimde emniyet kemeri takmayan 4 sürücüye 436’şar lira, seyir halindeyken telefonla konuşan 3 sürücüye 951’er lira ve levhalara uymayan 1 sürücüye 436 lira ceza kesildi.

Taksi bulmakta zorlanan bir çocuklu aile ise polis ekipleri tarafından denetim noktasında durdurulan bir ticari taksiye bindirilirken, denetim esnasında ceza yiyen bir taksi şoförü ise muhabirin sorusuna ‘On numara’ şeklinde esprili cevap verdi.

“Gözümüzün önünde turisti aldı”

Ailesiyle birlikte taksiye binmekte zorlanan Fatma Yiğit, “1 saattir burada çocukla rezil olduk. Bağcılar’a gitmek istiyoruz. ‘İleride taksi var onlara binin’ diyorlar. ‘Durak var, oraya gidin’ diyorlar. ‘Biz doluyuz’ diyorlar. Boş oldukları halde almıyorlar. Bu başımıza gelen ikinci durum bu hafta içinde. Bizi bindirmiyorlar, polisler denetim yaparsa iyi olur. Bize yardımcı olsunlar. Türk vatandaşları almıyorlar. Gözümüzün önünde turisti aldı. Onlar bindi biz binemedik” dedi.

Seyir halindeyken telefonla konuşan bir taksi sürücüsü ise, “Telefonda patronla konuşuyorum. Cezayı patron ödeyecek” dedi. Bir başka sürücü de müşteriden konum bilgisi almak için telefonla konuştuğunu söyledi. Öte yandan denetimlerin önümüzdeki günlerde devam edeceği öğrenildi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • gandalf 6 ay önce Şikayet Et
    böyle olmayacagi belli birşey o yüzden uberi selbes bırak veya buna benzer birşey çıkart taxi bu işin tadını iyice kaçırdılar
    Cevapla
  • Ben 6 ay önce Şikayet Et
    Reis uberi kaldırdın iyimi oldu bak neler oluyor
    Cevapla
  • Misafir 6 ay önce Şikayet Et
    milleti korsana teşvik ediyolar. getircen uberi muberi bak bakalım taksicilere noluyo. yeter bu taksicilerden çektiğimiz hepsi için demiyorum ama yüzde 70 i yüzde 80 i yolcu seçiyo. bunlara daha ağır ceza kesilmeli yada başka alternatifler getirilmeli
    Cevapla
  • Göktuğlu 6 ay önce Şikayet Et
    Yer seçene plaka iptali getir nasıl alıyorlar.
    Cevapla
  • Misafir1 6 ay önce Şikayet Et
    Cozum basit. Taksi plaka sahibi ile araci suren kisi ayni olma zorunlulugu gelecek. Sorun otomatikman cozulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti