Türkiye'den, İsrail'in, Gazze'deki El-Fahura Okulu katliamını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'de Birleşmiş Milletler (BM) bünyesindeki El-Fahura Okulu'na yaptığı saldırıyı kınadı.

Türkiye'den, İsrail'in, Gazze'deki  El-Fahura Okulu katliamını kınadı
Türkiye'den, İsrail'in, Gazze'deki El-Fahura Okulu katliamını kınadı
GİRİŞ 19.11.2023 01:59 GÜNCELLEME 19.11.2023 03:49
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İsrail'in, Gazze'de BM bünyesinde bulunan El-Fahura Okulu'na yaptığı ve "onlarca masum Filistinli çocuğu katlettiği saldırının" en şiddetli biçimde kınandığı bildirildi.

'ULUSLARARASI CAMİAYI GEREKEN ADIMLARI ATMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

İsrail'in bu saldırısının, "Gazze'de doğrudan sivil halkı ve özellikle çocukları kasıtlı ve insafsız biçimde hedef aldığının bir başka kanıtı" olduğu belirtilen açıklamada, "Gazze'de, son beş haftada İsrail'in ellerinde hayatını kaybeden kadın ve çocukların sayısı insanlık için bir utanç kaynağıdır. İsrail'in, işlediği bu ağır suçlarla hukuku ve tüm insani değerleri ayaklar altına almasına uluslararası toplum daha fazla göz yummamalıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnsanlık tarihine şimdiden kara bir leke olarak geçen bu katliamların sorumluları, yarattıkları bu tarifsiz acının hesabını yargı önünde mutlaka vereceklerdir. Gazze'de derhal koşulsuz ve kalıcı ateşkes ilan edilmesi şarttır. Uluslararası camianın vicdan sahibi her üyesini bu doğrultuda gereken adımları atmaya çağırıyoruz."

200 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLMUŞTU

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, UNRWA bünyesindeki, çok sayıda kişinin sığındığı El-Fahura Okulu ile Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesindeki Tel ez-Zater Okulu'nu bombalamıştı.

İsrail saldırısında 200 Filistinli şehit olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı. Okul koridorlarında kalan cenazeleri çıkarmada büyük zorlukların yaşandığı aktarılmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Zaza 5 ay önce Şikayet Et
    Wallahi bu korkak ve aciz ayrıca bugüne kadar karşılığı bile olmayan açıklamalarınızla itraili en çok cesaretlendiren katliamın boyutunun artmasına sebep olan en dinamik ülke malesef türkiyedir, 7 ekimde israilin en korktuğu tepki türkiyeden gelmesiydi, gördüki bunlarda tamam bizdendir,araplardan farkı yoktur, artık sivil çoluk çocuk kadın erkek ayrım gözetmeden katliama hız verdi.
    Cevapla
  • Adanalı 5 ay önce Şikayet Et
    Biz nasıl müslümanız islam devletleri uçağınızı gemilerinizi toplayın akdenize saldırın israile. Amerika nasıl geliyor korkmayın
    Cevapla
  • Selim 5 ay önce Şikayet Et
    Bakın sıkı durun şimd israili 1 saniyede yok edeceğim. "KINIYORUMMM". Evet yok oldu israil, dağılın!
    Cevapla
  • Selim 5 ay önce Şikayet Et
    Herkes sadece konuşuyor, birbirini beğenmiyor, iş yaptırıma, ilişkileri kesmeye, somut adımlar atmaya gelince ortada kimse yok! Türkiye'de dahil. İlişkileri kesip yaptırım yapmamız için daha kaç bebeğin katledilmesi gerekiyor?
    Cevapla
  • Selim 5 ay önce Şikayet Et
    Dünya müslümanları olarak biz daha diplomasiden bahsediyoruz. Yaptırım yapmaktan, ilişkileri kesmekten hatta askıya almaktan bile aciziz. Bahanemizde hazır neymş biz her iki taraflada görüşebiliyormuşuz. Öyleyse bekleyelim herkes ölsün biz her iki tafafla konuşabilmekle övünüp duralım. Yazıklar olsun dünyaya.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi