İşte hava koşulları nedeniyle okulların tatil edildiği il ve ilçe

Zonguldak'ta il genelinde ve İstanbul'un Şile ilçesinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü okullar tatil edildi.

GİRİŞ 19.11.2023 18:13 GÜNCELLEME 20.11.2023 02:44
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

 İstanbul Valiliği, kentte etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile ilçesinde yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul'da etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle Şile'de 20 Kasım Pazartesi günü ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Bu karara paralel olarak Şile'deki kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ya da kronik hastalığı bulunan personel de 20 Kasım'da idari izinli sayılacaktır."

BATMAN'DA EĞİTİME ARA

Batman'da, aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi.

Batman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde meydana gelen aşırı yağış nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

BİNGÖL'ÜN İKİ İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

Bingöl'ün Karlıova ve Yedisu ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İlçe kaymakamlıklarının sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda, kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü için eğitime ara verildiği bildirildi.

Hamile ve engelli kamu çalışanlarının da aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BOLU'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Bolu Valiliği yarın tüm resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 1 eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

Valilik'ten yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü ilimiz genelinde tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 (bir) gün süreyle ara verilmiştir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de 20 Kasım 2023 tarihinde 1 (bir) gün idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL

Zonguldak'ta etkisini sürdüren olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İl genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin, aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

HEYELAN NEDENİYLE BAZI YOLLAR KAPANDI

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan bir diğer paylaşımda, heyelanlar nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada, Karadeniz Ereğli kara yolunda meydana heyelanlar nedeniyle, Terzi köyü mevkisinden Zonguldak yönüne, karayolları bakımevinden her iki yöne, Şehitlik mevkisinden il merkezi yönüne kara yolunun çift taraflı trafiğe kapatıldığı ifade edildi.

Karayolu ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü aktarılan açıklamada, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

Zonguldak'ta gemi karaya oturduZonguldak'ta gemi karaya oturdu

SAKARYA VE DÜZCE'DE İKİ İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Düzce'nin Akçakoca ve Sakarya'nın Hendek ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Akçakoca genelinde gün boyu sağanak ve fırtına yaşamı olumsuz etkiledi. Olumsuz hava şartlarının devam ettiği ilçede birçok ev ve iş yerini su bastı, çatılar uçtu, ağaçlar devrildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

- Sakarya'da taşımalı eğitime kar engeli

Sakarya'nın Hendek ilçesinde ise olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin yüksek mahallelerindeki olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle Dikmen, Aksu, Kurtuluş Karadere, Sümbüllü Kırktepe, Bakacak, Pazarcık, Eskibıçkı, Dede Düzü, Bıçkatik, Hicriye, Muradiye, Akçayır, Esentepe, Harmantepe mahallelerinde taşımalı eğitime Hendek Kaymakamlığınca 1 gün ara verildiği kaydedildi.

BARTIN

Bartın'ın Amasra ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Amasra Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçemiz genelinde olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım 2023 Pazartesi günü tüm resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (rehabilitasyon merkezleri ve özel kurslar dahil) eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin, aynı tarihte 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

KARABÜK

Karabük'ün Eflani ve Eskipazar ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Eflani ve Eskipazar ilçelerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü taşımalı eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi.

SİNOP

Sinop il merkezi ile bazı ilçelerde elverişsiz hava koşulları nedeniyle 20 Kasım Pazartesi günü eğitime ara verildiği bildirildi.

Sinop Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kıyı kesimlerinde yaşanan fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve Erfelek ilçeleri ve köylerinde tüm resmi ve özel okullarda, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim kurslarında, özel öğretim kurslarında 20 Kasım 2023 Pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi."

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli çalışanların 1 gün süre ile idari izinli sayılacakları belirtildi.

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 33
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Beyin bedava taril yapsan öğretmen niye tatil yapıyor yapmasam bir çocuğa bir zarar gelse hava şartlarından dolayı neden yapmadın vallahi şu ıq 80 e inanacağımaz daha.
    Cevapla
  • Vejdo 5 ay önce Şikayet Et
    Ulan ne okumuşuz be vallahi ne okullar tatili okulu su basıyordu ayaklarımızı çıkartıyorduk suyla geçiyorduk Okula gitmek için şimdi biraz kar yağıyor okullar tatil Yolları sıvı basıyordu ayakkabılarımızı çıkartıyorduk suyun içinde gidiyorduk okula
    Cevapla
  • Ertuğrul 5 ay önce Şikayet Et
    Bu olumsuzlukları yüce ALLAH hayra çevirsin zorda olan Filistin Gazze'li kardeşlerimize yardım etsin inşallah amin
    Cevapla
  • Davut 5 ay önce Şikayet Et
    Bu yaz tatili denen şey neden haziran temmuz ağustos da yapılıyor yapılsın aralık ocak şubat da ki kışın cocuklarda zorluk cekmese ama olurmu öğretmen beyler tatil yapacak keyif yapacak ne zaman uyancak bu konuda meb
    Cevapla
  • ali veli 5 ay önce Şikayet Et
    beyin bedava
    Cevapla
  • Hamit Kantarcı 5 ay önce Şikayet Et
    Süper fikir.. Hep aklımdaydı. Umuyoruz düzeltirler
    Cevapla
  • Diyarbakır 5 ay önce Şikayet Et
    Budara okulların tatil edilmesini eleştirenler yarın çocuklardan birine birşey olsa niye tatil edilmedi diyecekler
    Cevapla
  • Vejdo 5 ay önce Şikayet Et
    Allah korusun kardeşim bir şey olduktan sonra her zaman bir şey olur okullar tatildeyken de olur sorun bu değil ikide bir de Okulların tatil edilmemesi lazım zaten yeterince tatil yapılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı