MİT, DEAŞ'ın sözde sorumlusunu yakaladı

Son dakika haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü DEAŞ'ın sözde Şam idari ve mali sorumlusu Huzeyfe El Muri'yi Mersin'de düzenlenen operasyonla yakaladı.

GİRİŞ 19.12.2023 18:34 GÜNCELLEME 19.12.2023 19:34
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın yaptığı istihbarat ve risk analizleri neticesinde çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarına yönelik mali yardımları koordine eden DEAŞ'ın sözde Şam Vilayeti İdari ve Mali Sorumlusu Eyyüp kod adlı Huzeyfe El Muri'ye yönelik operasyon düzenlendi.

Muri, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğünün koordineli operasyonuyla Mersin'de yakalandı.

Operasyonda, örgüte ait 28 bin 800 dolar, 14 bin 950 avro, 31 bin 800 lira ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi, terör örgütü DEAŞ'ın para transferlerinde kullandığı mobil uygulamalar da tespit edildi.

Huzeyfe El Muri'nin ifadesinde, örgüte katılım süreci, Suriye ve Türkiye'deki faaliyetleri, irtibatlı olduğu terör örgütü DEAŞ mensupları ve para transferleri hakkında detaylı bilgi verdiği öğrenildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı’nın yaptığı istihbarat ve risk analizleri neticesinde çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarına yönelik mali yardımları koordine eden DEAŞ'ın sözde Şam Vilayeti İdari ve Mali Sorumlusu Eyyüp (K) Huzeyfe El MURİ, Aralık 2023 ayında tespit edildi.

MİT, Türkiye’ye yönelik Suriye sahasında ve diğer bölgelerde, terör gruplarına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Türkiye, DEAŞ, El Kaide ve PKK gibi terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmaksızın faaliyetlerini hız kesmeden devam ettiriyor.

 

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Anlamadigim bu ulkeye yonetenlere bir elestiri yapilmiyor eskiden ulkemiz daha guvenliydi yonetenler lafa gelince super icraat yok halkimiz hala bunlara oy veriyor
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Yonetim kontrolu kaybetmis yillarca ukraynanin arpasi buydayiyla ugrasiyor ulke meseleleri buzdolabda bekliyor
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Ne ararsan turkiyede sinirlar elek gibi delik ceteside mafyasida tefecide ne ararsan turkiyede 30 yil once bundan daha guvenliydi simdi dunya siralamasinda sampiyonluga gidiyoruz
    Cevapla
  • adem 4 ay önce Şikayet Et
    esada gönderin o bu işi iyi yapar
    Cevapla
  • fikri 4 ay önce Şikayet Et
    şam sorumlusu diyo ismi yabancı bu adamın türkiyede neişi var ya nasıl girmş türkiyeye bu kadar kalaymı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım