İstanbullunun çilesi zirve yaptı! Yeditepe'de trafik yoğunluğu yüzde 90'a dayandı

İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yağmurun da etkisiyle yüzde 87'ye kadar yükseldi. İşte trafik yoğunluğunun olduğu yollar...

GİRİŞ 09.01.2024 21:42 GÜNCELLEME 09.01.2024 21:50
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Kentin Anadolu yakasında, D-100 kara yolu Kartal ile Kadıköy arasında her iki yönde araç yoğunluğu görülüyor. TEM otoyolunda Sancaktepe ile Ataşehir, Şile otoyolunda ise Altunizade ile Ümraniye arasında araçlar güçlükle ilerliyor.

Anadolu yakasından, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden Avrupa yakasına geçişte, trafik yoğunluğu Ünalan'dan başlıyor. Tersi istikamette ise Çağlayan'dan başlayan trafik yoğunluğu köprüde normale dönüyor ve Ataşehir'de yeniden artıyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde, Avrupa yakasına geçişlerde trafik yoğunluğu Ümraniye ayrımından başlıyor.

AVRUPA YAKASI

Avrupa yakasında ise D-100 kara yolunda Büyükçekmece ile Zincirlikuyu arasında her iki yönde trafik adeta durma noktasına geldi. Maslak ile Hasdal arasında araçlar güçlükle ilerliyor.

D-100 kara yolu Haramidere kavşağı, Hadımköy ile TEM otoyolu arasında her iki yönde araç yoğunluğu görülüyor. TEM otoyolu ile Metris kavşağı arasında çift yönlü trafik yoğunluğu sürüyor.

Basın Ekspres Caddesi'nde trafik her iki yönde ağır seyrediyor. Alibeyköy ile Eminönü, Karaköy ile Ortaköy arası sahil yollarında çift yönlü trafik yoğunluğu yaşanıyor.

D-100 kara yolunda Beylikdüzü ve Avcılar ile Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki yan yolda trafik güçlükle ilerliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası'na göre trafik yoğunluğu Avrupa yakasında yüzde 83, Anadolu yakasında ise yüzde 90'a kadar ulaştı.

Akşam saatlerinde etkisini artıran yağmurla kent genelinde bu yoğunluk ortalama yüzde 87 olarak ölçüldü.

TOPLU TAŞIMA DURAK VE ARAÇLARINDA YOLCU YOĞUNLUĞU

Akşam mesainin bitmesiyle evlerine gitmeye çalışanlar; tramvay, metro, otobüs ve metrobüs duraklarında yoğunluğa neden oldu.

Bazı metrobüs, İETT ve tramvay aktarma istasyonlarının da bulunduğu Zincirlikuyu, Cevizlibağ ve Zeytinburnu'nda yoğunluk gözlendi.

Turnike bölgesinden metrobüse, metroya veya otobüs duraklarına ulaşmaya çalışanlar yağmurun da etkisiyle zor anlar yaşadı. Yollarda biriken su da sürücülere zorluklar yaşattı.

Yağmurdan korunmaya çalışan bazı vatandaşlar üst geçitlerin altlarına sığınmak zorunda kaldı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • H öztan 3 ay önce Şikayet Et
    Beş yıl önce İETT ler daha rahattı şimdi beş otobüs geçiyor almıyor.önceden Başıbüyük te okul saatinde İETT ücretsiz geçiyor du gelir gelmez kaldırdı.bayramda dolu otobüs durağa yaklaşıyor yanındaki boş yola çıkıp binemiyorsun boş yanaşmadan çekip gidiyor sanki millete eziyet olsun diye Kaynarca da tuzla otobüsü nü bekliyorsun gelmiyor sonra konvoy gibi beraber altı yedi tane beraber gel
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Burada İmamoğlu'na sallayan ikiyüzlüler... bu şehir 15 sene Akp yönetimindeydi o zaman neden çözülmedi trafik sorunu? Bu kadar mülteciyi de İmamoğlu mu doldurdu memlekete? O kadar ikiyüzlü, o kadar partizansınız ki İmamoğlu yanınızda melek kalacak yakında.
    Cevapla
  • cihan 3 ay önce Şikayet Et
    imamoğlu’da başkasında bir trafik olayını gündeme getirmedi trafik olan yerlerde iyice taksi çoğaldı bir sistem olmadığı sürece istanbul trafiğinden kurtuluş yok tramvay sistemi yapmalı çoğu yete
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Burada İmamoğlu'na sallayan ikiyüzlüler... bu şehir 15 sene Akp yönetimindeydi o zaman neden çözülmedi trafik sorunu? Bu kadar mülteciyi de İmamoğlu mu doldurdu memlekete? O kadar ikiyüzlü, o kadar partizansınız ki İmamoğlu yanınızda melek kalacak yakında.
    Cevapla
  • yilmaz 3 ay önce Şikayet Et
    boşaltılan askeri alanlara niye konut yapılıyor ey hükümet
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İstanbulu depremin mi boşaltmasını bekliyoruz? Neden hala bir gelişme yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı