Kombinin bacası yerinden çıktı! 2 kardeşten acı haber!

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, 3 gün önce taşındıkları evde doğal gaz kombisinin bacasının yerinden çıkması sonucu sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Leman Nur Yalçın (22) ve kardeşi Ayşe Yalçın (16), hayatını kaybetti.

Kombinin bacası yerinden çıktı! 2 kardeşten acı haber!
Kombinin bacası yerinden çıktı! 2 kardeşten acı haber!
GİRİŞ 12.01.2024 20:57 GÜNCELLEME 12.01.2024 20:57
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Olay, saat 05.00 sıralarında Yunusemre ilçesi Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, sabaha karşı mutfağa giden Tayyibe Limanlar (40), kızları Leman Nur Yalçın ve Ayşe Yalçın'ın mutfakta hareketsiz olduğunu gördü.

Anne, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Eve gelen sağlık ekiplerince yapılan kontrolde 2 kız kardeşin de hayatını kaybettiği belirlendi. Polisin yaptığı incelemede evde yoğun gaz kokusu tespit edildi. Durum, doğal gaz dağıtım şirketi yetkililerine bildirildi. Doğal gaz dağıtım şirketi yetkililerinin yaptığı detaylı incelemede, evin içindeki doğal gaz kombi bacasının içeriden çıktığı ve bu nedenle iki kız kardeşin mutfağa sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiği belirlendi.

TOPRAĞA VERİLDİLER

İki kız kardeşin cansız bedeni, polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsinin ardından iki kız kardeşin cenazesi, Saruhanlı ilçesinde toprağa verildi.

Öte yandan, Tayyibe Limanlar ve iki kızının oturdukları evi 3 gün önce kiraladığı öğrenildi.

Eşinden bir süre önce boşandığı öğrenilen Limanlar'ın en küçükleri olan diğer kızının ise öğrenci olduğu, Manisa'nın Yeşilköy Mahallesi'ndeki babasıyla yaşadığı öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

KAYNAK: DHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Arif 3 ay önce Şikayet Et
    Normal şartlarda kombinin evin içinde olması tehlike içeren bir durum değil. Bazı kombilerin dandikliğinden yada bazı bayanların temizlik takıntısından dolayı kombi bacası yerinden çıkabiliyor. Baca çıktığında da hayati önemi olduğu düşünülmeden yerine tutturulup geçiştiriyor. Baca kolayca yerinden çıkıyorsa küçümsenmeyip tamiri yaptırılmalı.
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 3 ay önce Şikayet Et
    ALLAH rahmey eylesin.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Kimse alınganlık göstermesin, erkekler doğası gereği evdeki riskler konusunda daha duyarlıdır. Tamirat, tadilat, elektrik, su baskını, gaz ve diğer tehlike arz edebilecek hususlarda algıları her zaman açıktır. Eğer bir evde erkek yoksa ve olmayacaksa o evdeki kadınlara mutlak surette bu konular hakkında eğitim verilmeli ve belli aralıklarla uyarı yapılmalıdır.
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Acil denetim gelmeli evin içinde olanlara sürgülü bölme şeklinde ayrılmalı ev sahipleri mecburen yaptırmalı yazık günah insanlara
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Aksarayda evsahipleri hep böyle yaptırmış üniversite hastanesine yakın evlerde araya sürgülü cambölme yaptırmalı evsahipleri oturdukları odada camda hava boşluğu olur mu zaten soğuk oluyor yalıtım yok çatılarda da hiçbiryerde acil denetim gelip düzeltilmeli insanları düşünen yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı