Büyükçekmece Gölü'nde kaçak balık avı denetimi: 104 bin 968 TL ceza kesildi

Büyükçekmece Gölü'nde kaçak balık avcılığı yapanlara yönelik operasyon düzenlendi.

GİRİŞ 23.01.2024 16:38 GÜNCELLEME 23.01.2024 16:52

Operasyonda, 10 bin 400 metre misina ağa el konuldu. 4 kişiye toplam 104 bin 968 TL idari para cezası kesildi. Ağlarda yakalanan 1 tonu aşkın canlı balık, suya bırakıldı.

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından Büyükçekmece Gölü'nde kaçak avlanan balıkçılara yönelik denetim yapıldı. Denetime, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Arnavutköy ve Büyükçekmece İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinden su ürünleri kontrol görevlileri ile İstanbul Çevre Jandarma Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve gözetim amaçlı İSOBDER Balıkçılar Derneği de katıldı.

Denetimde, 10 bin 400 metre misina ağa el konuldu. Yasadışı balık avcılığı yapan 4 kişiye ise 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre toplam 104 bin 968 TL idari para cezası uygulandı. El konulan av malzemeleri mülkiyeti kamuya geçirilmesi kararı alınarak yediemin deposuna kaldırılırken, canlı oldukları belirlenen yaklaşık 1 tonu aşkın muhtelif balık doğal yaşam alanları olan göle geri bırakıldı.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!