Genç gönüllüler Hatay'da narenciye hasadına yardım ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonunda bir araya gelen gönüllü gençler, Hatay’daki narenciye bahçelerinde dalında kalan ürünü topluyor. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlerin davranışından gurur duyduğunu belirtti.

Genç gönüllüler Hatay'da narenciye hasadına yardım ediyor
Genç gönüllüler Hatay'da narenciye hasadına yardım ediyor
GİRİŞ 05.02.2024 01:12 GÜNCELLEME 05.02.2024 01:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

6 Şubat’ta yaşanan depremler sonrası Hatay’da narenciye bahçelerini toplayacak yeterli sayıda kişi bulunamamasından dolayı dalda kalan ve toprağa düşüp çürüyen ürünler Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanları ile gönüllü gençler tarafından toplanıyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen Hatay’da yeterli sayıda işçi bulunamadığı için narenciye bahçelerindeki ürün dalında kaldı.

Hataylı çiftçiler, dalında kalan narenciyenin, hem ağaçların gelecek yıl çiçeklenmesini engellemesi hem de yere düşen meyvelerin toprağı asitleyerek verimini düşürmesinden dolayı ürünün toplanması amacıyla yardım çağrısında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı çiftçilerin bu talebine kayıtsız kalmadı.

Bakanlık tarafından, Hatay’daki narenciye bahçelerinde dalında kalan ürünü toplamak ve yere dökülen ürünü dönüştürmek için Hatay’a gelebilecek gönüllü gençlere sosyal medyadan destek çağrısı yapıldı.

Narenciyenin toplanmasına yardım etmek isteyen gönüllü gençler, gonulluyuzbiz.gov.tr adresine başvurarak yardım etmek için talip oldu.

Gönüllü gençler, Hatay ili Erzin, Dörtyol, Samandağ ve Payas İlçelerinde narenciye bahçelerinde ağaçlarda ve ağaçtan toprağa dökülmüş narenciyelerin toplanması için bir araya geldi.

3’er günlük 4 dönem halinde 15 Şubat’a kadar sürecek hasat etkinliğinde gönüllü gençlerin tüm masrafları Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

BAKAN BAK: GÖNÜLLÜ GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Hatay’da çok güzel bir dayanışma örneği sergilendiğini belirterek, vicdanlı gençlere sahip oldukları için gurur duyduğunu söyledi.

Bakan Bak, gönüllü gençlerin geçen yıl da deprem bölgelerinde aktif olarak rol aldığını belirterek, "Bakanlık olarak 1 yıldır deprem bölgelerindeyiz. Yaraların kısa zamanda sarılması için çaba gösteriyoruz. Şimdi de depremden en çok zarar gören illerimizden olan Hatay’da çiftçilerimize destekte bulunuyoruz. Çiftçilerimize destek olunması için gençlerimize çağrıda bulunduktan hemen sonra gönüllülerimizden yoğun talep almaya başladık. Bakanlık olarak kısa zamanda organize olarak gençlerimizi bölgeye ulaştırdık. Gençlerimiz orada bir sevgi yumağı oluşturdu. Geçen yıl 6 Şubat’ta başlayan birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu hala sürüyor. Biz birlikte güçlüyüz. Temiz ruhlu, vicdanlı gençlere sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. İyilik bulaşıcıdır. Gönüllü gençlerimizi alınlarından öpüyor, hepsine teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Fener 2 ay önce Şikayet Et
    Allah kabul etsin, Ellerine sağlık
    Cevapla
  • VatandaŞ 2 ay önce Şikayet Et
    Hem gurur duydum, hem aralarında olmak istedim, Maşallah yüreği güzellere
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar