Uçak provokasyonu HDP/DEM tezgahı mı? O kişi bakın kim çıktı

Van'dan gelen yaşlı kadının Türkçe bilmediği için İstanbul Havalimanı'nda hizmet alamadığına dair iddialarda bulunan Menduh Çalışan'ın daha önce "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olmak" suçundan tutuklandığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 19.02.2024 12:00 GÜNCELLEME 19.02.2024 12:00
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Yerel seçim sürecine giren Türkiye'de peş peşe karanlık hadiseler patlak veriyor. Bunların sonuncusu, İstanbul Havalimanı’nda yaşlı bir kadının Türkçe bilmediği için kendini anlatamadığı ve saatlerce hizmet alamadığına dair iddialar üzerinden gerçekleştirildi.

HDP ve CHP'nin sosyal medyadaki troll hesaplarının köpürttüğü görüntü ve iddialar, Türk-Kürt ayrımcılığı üzerinden yorumlandı.

Yaşlı kadının hizmet alamadığı iddiası İstanbul Valiliği'nin izahatlı açıklamasıyla yalan çıkarken, görüntüdeki asıl karakter olarak beliren Menduh Çalışan hakkında çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

MAĞDURİYET ALGISIYLA PROVOKATİF SÖZLER

Kürtçe dışında başka bir dil bilmeyen yaşlı kadın İstanbul Havalimanı'nda hizmet alamadığı ve 2,5 saat boyunca bekletildiğini iddia eden Menduh Çalışan, “İstanbul havalimanında dünyanın 3’üncü büyük havalimanında bu gariban anamı kimseye anlatıp dışarı çıkaramadım. Neden? Dili olmadığı için. Okuması olmadığı için, yazması olmadığı için. Ülkesinde vergisini ödediğim uçağın yetkilisi bana yardımcı olamıyor. 2,5 saattir annem içeride rehin” demişti.

Havalimanında her dilden hizmet veren görevlilerin olduğunu ancak annesinin diliyle hizmet veren kimsenin olmadığını öne süren Çalışan, "Benim annem kendisini anlatamadığı için 2,5 saattir bu kapıdan dışarı çıkaramadım. Bu da Türkiye’nin ayıbı olsun. Yarın bizden oy isteyecekler. Dersiniz ya kardeşiz!” ifadelerini kullanmıştı. 

 

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÇIKTI

Annesinin Kürtçe dışında bir dil bilmediği için İstanbul Havalimanı'nda hizmet alamadığını iddia eden kişinin 52 yaşındaki Menduh Çalışan olduğu saptandı. Van doğumlu Menduh Çalışan'ın sabıkalı olduğu belirlendi. "Annem rehin", "Dersiniz ya kardeşiz" şeklinde PKK söylemleriyle ifadeler kullanan Menduh Çalışan'ın "örgüt üyeliği" suçundan tutuklandığı bildirildi.

Menduh Çalışan'ın 23 Mayıs 2007'de "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olmak" suçundan tutuklandığı öğrenildi.

DEM'İN TEZGAHI MI?

Seçime sayılı günler kala "silahlı terör örgütü kurma, yönetme ve üye olmak" suçuyla kaydı bulunan bir kişinin tepki çekecek bir videoyla gündeme gelmesi 'provokasyon' sorusunu akıllara getirdi. Sosyal medyada çok sayıda kişi, seçim zamanı çekilen bu kasıtlı videonun terör örgütünün siyasi kolu DEM Parti'nin bir tezgahı olabileceğini belirtti. 

CHP ile seçim pazarlığı süren HDP/DEM Parti'nin Türk-Kürt ayrımı üzerinden yeni bir ayrışma provokasyonunu tertipleyebileceği ve bundan nemalanabileceği değerlendiriliyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Söz konusu videoyla ilgili İstanbul Valiliği'nde de bir açıklama yapıldı. Açıklamada iddiaların “gerçek dışı olduğu” belirtildi. Açıklamada, Van'dan İstanbul'a seyahat eden S.Ç. isimli vatandaşın uçuş öncesi Wheel Chair (Refakatli Tekerlekli Sandalye) hizmeti için herhangi bir talepte bulunmadığı, ancak uçuş ekibinin durumu fark etmesi üzerine gerekli talebin yapıldığı ifade edildi. Vatandaşa uçaktan inişinden itibaren havalimanı çıkışına kadar gerekli hizmetin sağlandığı belirtildi.

Valilik tarafından paylaşılan zaman çizelgesine göre, S.Ç'nin uçağın inişinden sonra tekerlekli sandalye ile alınıp, bagajını aldığı ve havalimanından ayrıldığı süreç detaylı bir şekilde açıklandı. Bu süreçte, vatandaşın havalimanında bekletildiğine dair iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Açıklamada 1944 doğumlu yaşlı kadının uçaktan iniş süreci şu şekilde olduğu belirtildi;
17.01.2024 TK2751 Van'dan İstanbul Havalimanına gelen 1944 doğumlu S.Ç. ‘nin uçaktan iniş süreci şu şekilde gerçekleşmiştir: 

14.26 Uçak piste iner,
14.36  Körük kapısındaki uçaktan çıkar,
14.44 Tekerli sandalye ile alınır,
14.51 Bagaj alım salonuna bırakılır,
15.05 6A bagaj bandı yanına geçer,
15.39 bagajını alır,
15.41 Bagaj alım salonundan çıkar
15.42 Bagaj alım salonu önünde video çekilir.

S.Ç. isimli vatandaşımız, Van’dan İstanbul Havalimanı’na gelmiştir. Vatandaşımızın ya da yakınlarının, uçağa binmeden önce talepte bulunması gereken Wheel Chair (Refakatlı Tekerlekli Sandalye) hizmeti için başvurmadığı, Van’dan hareket ederken anlaşılmış ve İstanbul Havalimanı’nda gerekli talep, uçak ekibi tarafından yapılmıştır.

Yaşlı vatandaşımızla ilgili çekilen videonun tamamı en hafif tabirle art niyetli olup, devletimiz aleyhine propaganda yapmanın öte amaç taşımadığı anlaşılmaktadır. 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 146
  • Cevat yıldız 2 ay önce Şikayet Et
    Terör örgütü PKK'nın temsilciliğini yapan kim varsa ifadesini ağır bir şekilde alınıp gereken neyse en ağır bir şekilde yapılması gerekiyor
    Cevapla
  • Albatros 2 ay önce Şikayet Et
    Tam bir provokasyon.Bu devletin kürtçe yayın yapan TV kanalı, Kürtçe ders veren üniversiteleri var .Türkçe bilmiyormuşta falan,bunlar hepsi düzmece,bunlarla kolkola seçime girenlere yazıklar olsun,hepiniz hainsiniz!!
    Cevapla
  • köylü 2 ay önce Şikayet Et
    Bu tipler zehirli caddede sokakta dolaşması insanların toplumun açısından tehlikeli onun için tabiki devlet gerekeni bir an önce yaacaktır elbette
    Cevapla
  • Kaynama Noktası 2 ay önce Şikayet Et
    Sana bu devlet tertemiz pırıl pırıl havaalanları yapmış yorulmadan terlemeden gideceğin yere var diye pkk teröristi eşkiya..... hainlik yapacaksın ya siyonist babalarınız size kemik atıyor ya.....Kürt kelimesini azına alma eşkiya sana biz Kürtleri savunmak düşmez.....
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar ailece pravakatör Ozaman o anne niye oğlunu şikayet etmiyo dili tutuyor kürtce konusşun vatan hainlerine İDAM cezası gelsin istiyoruz
    Cevapla
  • Sakaryalı 2 ay önce Şikayet Et
    Pkk ya destek veren,seven hatta sempati duyanlar haindir, bunlara seytan kesinlikle yanaşmaz benide yoldan çıkarırlar diye korkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu