Bakan Yardımcısı Mumcu, “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin ilk gösterimine katıldı

Fatih Sultan Mehmet'in hayatını ele alan "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisi, TRT 1'de ekran yolculuğuna başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, dizinin ilk gösterimine katıldı.

Bakan Yardımcısı Mumcu, “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin ilk gösterimine katıldı
Bakan Yardımcısı Mumcu, “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin ilk gösterimine katıldı
GİRİŞ 28.02.2024 01:53 GÜNCELLEME 28.02.2024 01:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, seyircilerin merakla beklediği ve TRT 1'de ekran yolculuğuna başlayan “Mehmed: Fetihler Sultanı” dizisinin galasına katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ilk bölüm izlemesine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'un yanı sıra dizinin oyuncuları ve teknik ekibi katıldı.

TRT’nin merakla beklenen yeni dizisi “Mehmed: Fetihler Sultanı”nın ilk gösterimi gerçekleşti. Dizi, İstanbul’un fethiyle müjdelenen Fatih Sultan Mehmed’in hayatını konu alıyor.

'OSMANLI DEVLETİ'NİN ÖNEMLİ ZAFERLERİNDEN BİRİNE IŞIK TUTACAK OLMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, dizinin Osmanlı Devleti'nin önemli zaferlerinden birine ışık tutacak olmasının büyük bir önem taşıdığını ifade ederek, arkasında büyük bir prodüksiyonun olduğunu ve TRT başta olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ettiğini dile getirdi.

TÜRK DİZİLERİNİN DÜNYADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Mumcu, Türk dizilerinin dünya genelinde büyük ilgi gördüğüne ve ABD'den Rusya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar 170'ten fazla ülkede yayımlanarak, yaklaşık 750 milyon kişiye ulaştığına dikkati çekti.

Türk dizi-film sektörünün, ihracatta dünyada ilk 3 ülke arasında yer aldığını ifade eden Mumcu, Türk dizilerinin satıldığı bölgelerde Türkiye'nin ve Türk kültürünün tanıtılmasında büyük bir rol oynadığını belirtti.

Mumcu, Bakanlık olarak sinema ve dizi film endüstrisinin gelişmesi ve nitelikli yapımların arttırılması amacıyla faaliyetlerine ve desteklerine yoğun bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • adalet 1 ay önce Şikayet Et
    Fatih Sultan Mehmet' e zerre kadar benzemiyor . Daha iyi tipli birini bulamadınızmı ? Afişlerdeki Mehmet çocukları korkutuyor .
    Cevapla
  • anadolu... 1 ay önce Şikayet Et
    CHP-DEM milletin huzurunu kaçırır ülkenin tansiyonunu yükseltir bu sanat sever arkadaşlar da ütülü takımlarıyla havalı cıvalı ortamlarda açılış gala yaparlar. Oscar törenimi bu. Fatih Sultan Mehmet boş işlerle oyalanıp bu ülkeyi eğlence merkezi yapmadı. Uyanında işinizi ciddiye alın ...... İSTANBUL ANKARA sefil solcuların elinde batırlımış bunun hesabını sormak değil eğlence peşindesiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    çooook güzel, tek eksik Mehmet daha küçük olarak başlatılsaydı daha güzel olurdu
    Cevapla
  • kaya 1 ay önce Şikayet Et
    ... İzledim ... Maşallah . Barekallah ... Çok Başarılı Olmuş Tebriler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tam saha direniş: İşgal güçlerine hiçbir noktada rahatlık yok!
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok